A Synaptics számára sikerült, ami az Apple-nek nem! Ujjlenyomat-olvasót építettek a kijelző alá!

A Synaptics számára sikerült, amit az Apple is elvetett idei csúcskategóriás, iPhone X készülékének elkészítése során: a vállalat megteremtette annak a lehetőségét, hogy a kijelző alá be lehessen tenni az ujjlenyomat-olvasót.

A Synaptics Clear ID FS9500 egy olyan érzékelő, amelyet az OLED kijelző alá lehet tenni, ám a jelenlegi ujjlenyomat-olvasók elektromos áramot használó, kapacitív elven való működésével szemben a Synaptics megoldása az ujjlenyomat leolvasásához az OLED panel által kibocsátott fényt használja. A cég szerint 7 ms alatt feloldja a készüléket, a 3D arcfelismeréstől kétszer gyorsabb.

Fotó: Synaptics

A jövő januári CES-en hivatalosan is bemutatkozó érzékelő elvileg a kijelző alatt bárhol elhelyezhető, merev és rugalmas kijelzőkkel is működik, az érzékelésben pedig sem a kijelzővédő (pl. fólia), sem egy nedves képernyő nem zavarja.

Az ultravékony optikai szenzor készen áll a tömeggyártásra és a Synaptics az okostelefonok gyártóinak kívánja eladni, állítólag az öt legnagyobb okostelefon hatalommal már tárgyalnak is a 2018-as készülékekbe történő beépítésről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük