A legtöbb készülék Androidot futtat, az egyik platform pedig hamarosan végleg eltűnik a palettáról

Fotó: Getty Images – Justin Sullivan

NetMarketShare januári adatai alapján még mindig az Android rendszerét futtatják a legtöbben. Januári adatok szerint a készülékek 68,50 százalékára az Android valamelyik verziója van telepítve, iOS az eszközök 30,65 %-án fut. A harmadik helyezett ismeretlen platform, ez nagy valószínűséggel valamilyen egyedi megoldást takar. A Windows Phone 0,15 százalékon áll, ami azt mutatja, hogy a felhasználók csak elenyésző hányadánál fut már csak ez  az operációs rendszer.

Tavaly szeptemberben a New York-i rendőrség 36 ezer Windows Phone mobilt cserélt iPhone-ra és jól is tették, ugyanis október elején a Microsoft bejelentette: leállítják a Windows mobilos platformjának fejlesztését. A hírt a Microsoft Windows 10 részlegének elnöke, Joe Belfiore a Twitteren közölte.

„Természetesen továbbra is támogatjuk a platformot bugfixek és biztonsági frissítések formájában. De új funkciókra és hardverek fejlesztésére nem fókuszálunk. 🙁 ” – írta.

Most már Bill Gates mellett Belfiore is androidos mobilt használ, így minden bizonnyal az eddigi felhasználók is szépen lassan leváltják a régi rendszert valami újra.

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük