Eltávolította az Apple az AirPlay 2-t az új bétákból

Az AirPlay 2 még a tavalyi WWDC-n került bejelentésre. A bemutatón az Apple nem győzte hangsúlyozni a technológia előnyeit, elsősorban a HomeKit csatlakozást, a Sirivel történő irányítást, a multiroom támogatás is jól hangzott, az opciónak hála lehetőség van több készülékre és hangfalra is zenét küldeni.

Az AirPlay 2 támogatás azonban elmaradt, ahogyan nem történt meg a később remélt megjelenés a HomePod-ban sem. Utóbbi kapcsán egyébként azt írják az Apple HomePod oldalán, hogy még ebben az évben, de később érkezik. Ám a remény hal meg utoljára, szokták mondani, így még mindig reménykedtünk a funkció megérkezésében és ezt az iOS 11.3 frissítésre datáltuk. Az Apple azonban a verzió és a tvOS 11.3 harmadik bétáiból eltávolította az AirPlay 2 támogatást, holott az első kettőben benne volt.

Nem tudni, hogy mi az eltávolítás oka, valószínűleg nem működött megfelelően a funkció. A HomePod, az Apple TV és a harmadik gyártók által támogatott hangszórók együttműködésére még úgy tűnik, várni kell, de egyelőre nem világos, hogy az iOS 11.3 egy későbbi bétájáig, vagy egy új verzióig.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük