Az iOS nagy előnye az Androiddal szemben, ha játékról van szó

Az Apple uralja a mobil játékpiacot, mivel egyre több felhasználó választja okostelefonját olyan fejlesztők népszerű játékainak játszására, amelyek korábban csak konzolok számára íródtak.
Egy részletes TechCrunch jelentésben Matthew Panzarino fejti ki, hogyan lehet az Apple a sztár olyan iparági eseményeken, amelyekben egyébként maga a vállalat nincs is jelen.
A legfrissebb példa erre az idei, március 19-23. között megrendezésre kerülő játékfejlesztői konferencia (Game Developer’s Conference).

Panzarino rögtön azzal kezdi, hogy az eseményről szóló híreszteléseknek tulajdonképpen semmi köze magához az eseményhez, a legnagyobb hírértéke annak van, hogy a népszerű Fortnite konzol játék kizárólag iOS-ra érkezett.

A Fortnite mobilos elindítása hatalmas sikert ért el, a fejlesztő Epic Games eddigi jelentések szerint három nap alatt másfél millió dollárt kaszált, pedig jelenleg nem játszhat vele mindenki, mivel egyelőre a tesztelések folynak (ennek ellenére letölthető az App Store-ból, link fentebb). Sikerének egyik nagy részét az teszi ki, hogy nem csak a pálya, a szabályrendszer és a felszerelések maradnak ugyanazok, mint a PC-s és konzolos változatokban, de cross-platform játékra is lehetőség nyílik. Ezt pedig imádják a nagy játékosok.

Az iOS, az iPhone és az iPad termékmarketingért felelős alelnöke, Greg Joswiak elmondta, hogyan használja fel az Apple a frissített App Store-t a mobil játék népszerűsítésére.

“A játék mindig is az egyik legnépszerűbb kategória volt az App Store-ban. Az Apple felhasználói gyorsan reagálnak és frissítenek, ez a reagálási ütem pedig lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy gyorsabban célozzák meg az új funkciókat és az eszközök teljes képességeit ki tudják használni.”

Az iOS gyors megújulásra képes, teljesen egyedülálló hardver- és szoftverfunkciók kombinációit kínálja, ez pedig arra biztatta az Epic Games-t, hogy a Fortnite játékát iOS platformon indítsa el elsőként. Természetesen az androidosok sem maradnak a népszerű játék nélkül, hozzájuk a következő hónapokban érkezik.

Joswiak elárulta, hogy az iOS ezentúl rendszeresen ad majd ki konzolos minőségi játékokat.

Aki szeretne játszani a Fortnite mobilverziójával, annak meghívóra van szüksége, amit olyan személytől lehet beszerezni, aki már játszik vele mobilon, vagy regisztrálni kell az Epic honlapján, ahol az e-mail címünk megadása után csak várnunk kell a meghívó megküldésére.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük