2020-ban kiteszi az Intel szűrét az Apple

Fotó: Apple

Korábbi hírek szerint az Apple már tervezi saját A-sorozatú chipjeit iPhone, valamint iPad készülékeihez és ehhez most csatlakoznak a Mac-ek is. A Bloomberg egy friss jelentése szerint az Apple ugyanis megszabadul az Intel chipektől és saját, egyedi Mac chipeket használ. A váltást 2020-ra datálják.

Az Apple ezen kezdeményezése állítólag szerves része annak a törekvésnek, amely a Mac-ek, iPhone-ok és iPad-ek zökkenőmentes és szorosabb együttműködésére irányul.

A váltásnak számos előnye lenne. Egyrészt a cupertinoi cég a versenytársakkal szemben sokkal gyorsabban nyithatna új szolgáltatásokat minden terméke számára, az új hardverek és szoftverek integrálása is kedvezőbb lehetne, amely potenciálisan jobb akkumulátor-élettartamot eredményezhet. Nem mellesleg ezzel az Apple lehetne az egyetlen számítógép gyártó, amely gépeihez saját processzorokat használ.

Fotó: Apple

A Dell Technologies Inc., a HP Inc., a Lenovo Group Ltd. és az Asustek Computer Inc. is mind Intel chipeket használnak.

Az Apple egyébként jelenleg is használ ARM (segéd)processzorokat (T1 és T2 chipek) a Touch Barral kiegészült MacBook Pro és iMac Pro gépekbe.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük