Az összes fizetett alkalmazás ingyen kipróbálható az App Store-ban

Az Apple alkalmazás áruházában eddig is volt lehetőség ingyenesen kipróbálni egy fizetős appot, csak eddig ezt előfizetéshez kötötték.

Miután a fejlesztők nyílt levelükkel (is) nyomást gyakoroltak az Apple-re, a vállalat módosította az App Store irányelveit és végre minden alkalmazáshoz ingyenes próbaverzió érhető el.

Az ingyenes próbát költségmentes alkalmazáson belüli vásárlási opciókkal lehet elindítani és meghatározott ideig tart, általában néhány napig vagy egy-két hétig akár.

Azt felesleges magyarázni, hogy ez miért jó a felhasználóknak, ám az már felvethet némi kérdést, hogy a fejlesztőknek mi hasznuk ebből?
A fejlesztőket tömörítő szervezet célkitűzései szerint “az igazán jó alkalmazásokat készítő szabadúszóknak meg kellene tudni élniük munkáikból”. A felhasználókat valahogy biztatni kell alkalmazások megvásárlására, sokszor azonban nem elég az app alatt található ismertető. Ekkor jön képbe az ingyenes próbaidőszak, mert ha igazán megtetszik nekik egy app, akkor a próbaidőszak lejárta után nagy valószínűséggel meg is veszik.

Az Apple egyébként az App Store irányelvekben egyéb módosításokat is eszközölt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük