Újabb laptopokkal jelentkezik a Vaio

Fotó: CNet

Miután a Sony 2014 februárjában eladta PC részlegét, a sokak által kedvelt Vaio laptopok már nem lépték át az ázsiai piacok határát. Most viszont úgy tűnik, ismét kaphatóak lesznek, a tajvani Computex 2018-on ugyanis bemutatkozott két, a nemzetközi piacra szánt Vaio notebook is.

Fotó: CNet

A Vaio S11 11,6 colos full HD, a Vaio S13 13,3 inches változatban készült. A gépek nyolcadik generációs Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorokkal dolgoznak 8 vagy 16 GB RAM társaságában, az adatok 128 vagy 512 GB-os SSD-n tárolhatók. A gépek nagy újdonsága az ujjlenyomat-olvasó, amellyel még nagyobb biztonságban tudhatjuk majd adatainkat.

Fotó: CNet

A notebookokról hiányzik az USB C támogatás, de van HDMI és LAN port, három darab USB 3.0 port, VGA port, valamint 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és SD-kártyaolvasó is.
Súlyban nagyon ott vannak a gépek, az S11 egy MacBook-nál is könnyebb a maga 850 grammjával, az S13 pedig 1,07 kilogrammot nyom.

Fotó: CNet

A két új Vaio notebook júliusban jelenik meg az ázsiai piacokon, majd megkezdik hódító útjukat Amerikában és Ázsiában is. Egyelőre nincsenek pontos információk az árról, egyesek 250 ezer forint körüli összegről beszélnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük