Első ízben vásároltak Bentleyt bitcoinért

Fotó: Tech Talk

A Post Oak Motor Cars az első Rolls-Royce, Bentley és Bugatti luxusautó szalon az Egyesült Államokban, amely már bitcoint és bitcoin cash-t is elfogad.
A tulajdonos, Tilman Fertitta elmondása szerint azért döntöttek emellett a fizetési forma mellett is, mert vásárlóiknak a legjobb vásárlási élményt szeretnék biztosítani.

Nem is kellett sokat várni az első bitcoin vásárlójukra, két héttel a bejelentést követően meg is vásárolták náluk az első Bentleyt bitcoinért. A boldog tulajdonos egy helyi üzletember, aki egy Bentley Continental GT-re cserélte kriptovalutáit.


Az autó listaára 220 000 és 320 000 dollár (60 – 85 millió forint) között mozog.

“Mindig is mélységesen tiszteltem Tilmant és mindazt amit elért, és ki szerettem volna fejezni támogatásom az úttörő erőfeszítéseiért. A blokklánc és kripto kétségtelenül a jövő technológiája és fejet hajtok Tilman előtt, amiért ilyen nagy lépéseket tesz a Bitcoin konzumerizmusért.” – nyilatkozta a vásárlást követően Ken Bridge houstoni étteremtulajdonos.

Bridge kriptovaluták iránti elköteleződését bizonyítja az is, hogy éttermeiben egy blokklánc alapú bónuszrendszert is bevezetett a hűséges vendégeinek. A törzsvendégek egy app segítéségével telefonon keresztül tudnak ételeket rendelni és minden egyes rendeléskor natív kriptovalutát, úgynevezett Roobee Coint kapnak, amit Bridge bármelyik éttermében beválthatnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük