Tényleg öt kamerával érkezett ez az okostelefon!

A Nokia neve lassan feledésbe merül, ám a barcelonai Mobile World Congress-en ismét hallattak magukról, vagyis a a HMD Global Oy, amely a Nokia márkanév kizárólagos licencbirtokosa. Nem is akármivel jelentkezek, hanem azzal a bizonyos 5 kamerás mobillal.

A Nokia 9 PureView két színes és három monokróm szenzorból álló kameracsoporttal érkezett, mind 12 megapixeles és f/1,8-as rekeszértékkel, ezen kívül LED villanót, valamint egy mélységérzékelős szenzort kapott. A rendszer 1200 különböző mélységréteget képes elkülöníteni, 7 cm és 40 m közötti mélységinformáció tárolással, alak- és tárgykiemelések érhetőek el elmosott háttérrel.

Az elkészült képek RAW fájlként mentődnek, ezáltal azok minőségét is kiemelkedőnek ígérik. Alap alkalmazás az Adobe Photoshop Lightroom, amelyen előre mentett sémák lesznek csak erre a készülékre fejlesztve.

Nagyon másra nem is fektettek hangsúlyt, mivel a tavalyi Snapdragon 845-el adták ki.

A készülék 6 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót, valamint 3320 mAh-s akkumulátort kapott. Gyorstöltéssel és jack csatlakozó nélkül, IP67-es védelemmel, ujjlenyomat-olvasóval, valamint arcazonosítóval érkezett.
Egy vagy két SIM-es variációkban, hazánkban 230 ezer forintért lesz elérhető.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Earpods35.jpg a fájlnév
A képhez tartozó alt jellemző üres; Earpods-lightning.jpg a fájlnév
A képhez tartozó alt jellemző üres; Lightning1m2m.jpg a fájlnév
A képhez tartozó alt jellemző üres; iCuccaccess.jpg a fájlnév

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük