A koleszokban a legelterjedtebb a kriptopénz bányászat

Fotó: Bitcoin

Ahogy szép lassan teret hódít a kriptopénz, úgy lesz egyre népszerűbb a bányászat is. És kik körében terjed el egyre inkább a pénzkeresés e fajta módszere? A főiskolások és egyetemisták között.
A bányászatnak jelentős költségei vannak, például hatalmas villanyszámlát generál, ám ezeket a költségeket alapból a kollégiumi havi díjak tartalmazzák, így minimális fenntartási költséggel, de jelentős nyereséggel űzhető a fiatalok számára ez a pénzkeresési mód.

Fotó: X-Plane

A Cisco biztonsági cég kutatása nyomán kiderült, hogy az amerikai egyetemi campusokon történik az iparág második legnagyobb bányászata.
A Quarz korábban egy részletes írást is megosztott pár amerikai egyetemista életéről, akik a kollégiumi szobájukban bányászták a kriptopénzt. A fiatalok elmondása szerint a kollégiumukban legalább 30 szobáról tudnak, ahol már folyik a bányászat. Mivel az egyetem nyilvánvalóan nem engedélyezné a bányászatot, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ne terheljék túl a hálózatot.

Habár a bitcoin bányászathoz speciális hardver szükséges, már sok olyan kriptopénz is elérhető a piacon, melyek otthoni számítógépekkel és egy jobb videokártyával eredményesen bányászhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük