Súlyos hibát hozott a Windows 10 frissítése

Még múlt héten érkeztek a Microsoft hibajavításai, ezúttal 99 sebezhetőséget korrigáltak. Ez jó hír, ám korántsem örülhettek azok a felhasználók, akik frissítettek a KB4532693 javításra. Sorra érkeztek ugyanis a panaszok, hogy a frissítés telepítése után nem a megszokott Asztaluk, hanem egy gyári helyzetbe visszaállított felület fogadta a felhasználókat, tehát eltűnt minden, a frissítés előtt eszközölt beállítás, nézet.

A Microsoft még nem kommentálta az esetet, de úgy néz, a problémát az okozza, hogy a Windows egy technikai célból létrehozott, átmeneti felhasználói fiókba jelentkezteti be a felhasználókat a frissítést követően. Szerencsére az eredeti felhasználói fiók nem törlődik, csak nem tudja azt betölteni a Windows.

A profilban tárolt fájlok a C: meghajtó gyökérkönyvtárában lévő Felhasználók mappán keresztül bizonyos esetekben elérhető, ám rengeteg olyan beszámoló érkezik a problémával kapcsolatban, melyek szerint nem egyszerű áthelyezésről van szó, a frissítés egy az egyben törölte az asztalra mentett fájlokat, amelyeket nem lehet már visszaállítani.
Az eddigi tapasztalatok szerint legtöbbször a gépek többszöri újraindítása, valamint a KB4532693 eltávolítása visszaállít mindent az eredeti felállásba, ám mivel vannak olyan esetek, amelyek során ezek sem vezetnek eredményre, a Microsoftra hárul a hibajavítás eszközölése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük