Az okostelefonok legjei

lshaSzemezgessünk az elmúlt hónap legjobbnak kinevezett okostelefonjai között, segítünk a választásban, ha épp döntésképtelen vagy.

Ha valaki okostelefont szeretne vásárolni, pláne a felső kategóriából, nem szabad csupán kinézetre megválasztani a zsebes útitársunkat.

Trükkösen minden gyártó a maga malmára akarja hajtani a vizet, így mindenki a saját portékáját állítja a legjobb okosmasinának, mégis a felhasználónak saját maga kell dönteni, mely márka mellett teszi le a voksát! Én személy szerint mindig is úgy vásároltam, hogy a tudás – kinézet – ár is megfeleljen számomra. Sosem számított nálam, hogy ki milyen jót mond a saját, illetve hogy ócsárolja le más telefonját! Megfogtam, használtam és döntöttem!

Nézzük az utolsó negyedév okosságait szépen sorban (nem megjelenés, nem okossági sorrendben).

A következők szerint nézzük a telefonokat: teljesítmény, akkumulátor élettartam, elérhető frissítések. És a legfőbb jellem, melyik az, amelyiket még 1 év múlva is szeretni fogunk.

 

Samsung Galaxy S3

Lehet, hogy nem a legújabb eszköz ezen a listán, de figyelemre méltó külsőben és tudásban egyaránt, különösen, ha szereted az Androidot. A készülék nagyságához képest rendkívül könnyű, egy gyönyörű 4,8″ képátlójú Super AMOLED kijelzőt tapizhatunk, melynek pixel sűrűsége 306ppi. A kornak megfelelően egy szokványosnak mondható 8 megapixeles LED vakuval ellátott Full HD videó felvételre képes kamerát kapott. A Galaxy S3 meglehetősen jó társ a hétköznapokban, az üzleti életben és a játékok terén is a felső szinten teljesít. Az akku élettartama is elég tisztességes. A hívás minőségében sem találunk kivetni valót. A Samsung a frissítések szempontjából jónak mondható, hiszen mindig frissen tartják készülékünket.

s3

iPhone 5

Sokan szerelembe estek az Apple iránt. Erre szokták mondani, ha valaki egyszer alma fan lesz, az csak is almás terméket vesz ez után. Nos, a nagyvilágban vannak kivételek. Sokan úgy érzik, hogy az Apple iPhone 5 egy tovább finomított iPhone 4S. Kicsit módosult a dizájn, súlyban és vastagságban fogyott a telefon, viszont kijelzőben hízott. Méghozzá 4″-re. Az Apple emberei folyton állítják, hogy őket nem lehet megverni, lenyomni a piac éléről, bár az Android felzárkózás is meglepően gyors, és olvastunk már híreket, hogy az Android vezető a Samsung is meglepően jól teljesít, de most ettől vonatkoztassunk el. Az iPhone 5-ben is egy szuper 8 MPx-es kamera dolgozik, kiváló feldolgozási teljesítménnyel. Normál felhasználás mellett akkumulátora tűrhetően teljesít, kibírja az 1 napos tendenciát. Ha már Apple tulajdonosok vagyunk, akkor ki ne gondolkodna a cserén, de nem a legmeggyőzőbb lehet a választás, hiszen a külsőn kívül nem sok változás van a bizonyos 4S és az iPhone 5 között. De csalódást nem fogok okozni senkinek sem, ha vásárlásra adná a fejét. Szoftverfrissítés szempontjából az Apple mindig is jól állt, így nem kell félnünk, hogy pont ez a telefon kiesne a szegmensből, hisz most ez a legújabb iPhone.

i5

 

Samsung Galaxy Note 2

Ez a meglehetősen nagy okostelefon, nem éppen gyenge bensővel rendelkezik. Forradalmian megváltoztatja a telefon piacot, az egyszer biztos. Sokfelé ráragadt a phablet név, hiszen épp félúton áll a telefon és a tablet között. A Note 2 5,5″-os kijelzővel rendelkezik, ami van akinek már nagy, van aki épp ezért szereti. Nagy feladatokhoz nagy telefont! Olvastam anno egy fórumos hirdetésben. A legjobb funkciója az S Pen azaz a ceruza, mely ezen a nagyméretű kijelzőn kényelmesen használható, akár rajzolásra, akár kézírásra, vagy csak böngészésre. Az akku élettartama meglehetősen jó, hiszen a nagy testben nagy akku is elfér. A szoftver frissülés szempontjából az egyik vezető helyen csücsül hiszen a legújabb Samsung termékről beszélünk.

n2

 

HTC One X +

A HTC berkein belül 2012-ben a One X volt a csúcs telefon, nagyteljesítményű, gyors feldolgozási teljesítményt produkáló kamerával, melynek képeit egy gyönyörű SLCD2 névre hallgató kijelzőn nézhetünk. De megérkezett ennek is a ráncfelvarrott változata, így született meg a One X +. A One X + gyorsabb 1,7 GHz-es négymagos Tegra 3 procival van felszerelve, szoftveresen az Android Jelly Bean (4.1) fut rajta Sense UI felhasználói felülettel, mindezt 64 GB-os beépített memórián tárolva. A One X + a legjobb példája, hogy milyen jó telefont is tud gyártani a HTC. A HTC mindig is figyelmet fordított a külső borításra is, így mindig is tisztességes anyagokból gyártott okostelefont. Itt picit sajnálom a Samsungot, de azért ők is megérik a pénzüket.

ox

HTC 8X

Egyesen azzal érveltek, hogy a HTC Windows Phone 8 lesz maga nemében a legjobb eszköz a piacon, hátra hagyva a Samsungot (Ativ S) és a Nokiát (Lumia 920 és Lumia 820). Ez egy egyedülálló telefon, melyre a Microsoft kifinomított a legújabb mobilszoftverét a Windows Phone 8-at. Sok hír még nem kering róla így bővebb felvilágosítást nem tudunk írni róla, egy biztos, forradalmi újítás a 8-as jelű Windows Phone szoftver.

h

Nexus 4

A Google Nexus 4 mellett most nem a Samsung márkanév szerepel, hanem a LG, a leggyorsabban frissülő telefon, mely mindig megkapja a legújabb Android verziókat. Mivel ezeket a Google tolja ki és nem a külön gyártói nézeketet húzzák még rá. A Nexus 4 Gorilla Glass elő és hátlap védelmet kapott, mely így kitűnik a hétköznapokból, talán itt van egy kicsi hasonlóság az iPhone 4 és 4S-re. A 4,7″-es IPS kijelzőt kapott, melynek felbontása 1280*768 pixel, pixelsűrűsége pedig 318ppi, így nem lesz gondunk a képminőséget tekintve. Ha szeretnénk a következő 2 évben az Android rendszerrel mindig naprakészek lenni, akkor a legmegfelelőbb választás ez a készülék lesz.

n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük