Az iPhone SE és az iPad Pro memóriája

iPhone-se-ipad-pro-memoria

A hétfői Apple eseményen debütált két új készüléket, az iPhone SE-t és az iPad Pro-t alaposan bemutatták, ám általános tendencia, hogy a keynote alatt a memóriáról ritkán és kevés szó esik.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-296-2_thumb apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-396

Az eseményt követően az újságírók megkapják a teszt példányokat, ám a készülékek hivatalos megjelenéséig nem írhatnak róluk. Természetesen korábban is volt már példa, hogy ettől függetlenül kiszivárogtattak néhány információt. Ezúttal a TechCrunch-os Matthew Panzarino (@panzer) twittelte azt a néhány tesztet, amelynek lefuttatása során kiderült, mennyi az iPhone SE és az iPad Pro belső memóriája.

iPad Pro 9,7”

Az új tablet csupán 2GB-tal rendelkezik, ami meglehetősen szerény a nagyobbik iPad Pro-hoz képest (itt ugyebár 4GB). Ennek ellenére a nagyobbik készülékkel szemben működik rajta a Hey Siri funkció, hála az A9X-nek.

Panzarino a lefuttatott GeekBench teszt során arra jutott, hogy az kisebbik iPad Pro esetében az Apple kicsit visszavette a processzor órajelét is, bár a most mért 2,16 GHz minimális, csupán 3,6%-os különbséget jelent, a teszteredmények is nagyjából 6%-kal maradnak el a 12,9″-es modelltől.

ipad-pro-geekbench

iPhone SE

Az iPhone SE a várakozásoknak megfelelően 2GB memóriát kapott. Az azonos hardvernek köszönhetően közel ugyanolyan gyors a készülék, mint az iPhone 6s, a Geekbench teszt eredménye a következő:

  • iPhone SE: Single-Core 2538 pont, Multi-Core 4421
  • iPhone 6s: Single-Core 2383, Multi-Core 4143

iphone-se-geekbench

Az Apple hivatalos oldala szerint egyébként az iPhone SE 2 órával több beszélgetési időre is képes, mint az iPhone 6s.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük