Ezt tuti nem ismerted! Tárhely felszabadítása iPhone-on jailbreak nélkül, egyszerűen.

tarhely-felszabaditas

Valószínűleg mindannyian elmondhatjuk, hogy voltunk már olyan kellemetlen helyzetben, mikor nem tudtunk fotót vagy videót készíteni, mert nem volt elég tárhely a telefonunkon. Ez kimondottan bosszantó tud lenni, de most mutatunk egy nevetségesen egyszerű kis trükköt, amellyel könnyedén tudsz tárhelyet felszabadítani iPhone, iPad vagy iPod touch készülékeden, anélkül, hogy jailbreakelni kellene azt (a trükk alkalmazható egyébként feltört készüléken is).

A teendő a következő:

 1. Nyisd meg a Beállítások > Általános > Tárhely és iCloud-használat opciót és jegyezd fel, mennyi elérhető tárhely van még a készülékeden
  tarhely-felszabaditas-1
 2. Indítsd el a készülékeden az iTunes Store appot
  iTunes-Store
 3. Katt a Filmek ikonra alul. Válassz egy olyan kölcsönözhető filmet (ne aggódj, nem kell érte fizetni, kiderül az 5. pontban, miért), amelyeknek a fájl mérete nagyobb, mint az eszközöd rendelkezésre álló tárhelye. Ez nagyon fontos, hiszen ez az alapja az egész folyamatnak. A film méretét egy adott film megnyitásakor lejjebb görgetve, az Információ részen találod.
  film
  film-merete
 4. Katt a Kölcsönzés, majd a HD Film kölcsönzése gombra.
  kolcsonzes
 5. Felhívtuk a figyelmed, hogy csak olyan filmet válassz, aminek nagyobb a mérete, mint amit a készüléked fogadni tud és éppen ezért nem kell fizetned, mert feldob egy hibaüzenetet: “Nem lehet letölteni. Nincs elég szabad tárhely…”
  IMG_2936
 6. Most menj vissza az 1. pontban leírt Beállítások > Általános > Tárhely és iCloud-használat lehetőségre.
  Ha jól megjegyezted a szabad tárhelyed, akkor meg fogsz lepődni, hiszen most sokkal több szabad terület van a készülékeden.
  IMG_2937

Hogyan lehetséges? 

 

Nagyon valószínű, hogy az Apple a kezdeti ellenőrzés után  néhány átmeneti vagy már nem szükséges fájlt törölt annak érdekében, hogy a kölcsönzés vagy vásárlás sikeres legyen. Akik eddig elvégezték a műveletet, nem panaszkodtak arra, hogy számukra fontos tartalmak vesztek volna el, sőt vannak olyanok, akik többször is próbálkoznak a trükkel, hogy még több helyet szabadítsanak fel. Ha te is így akarsz tenni, arra nagyon figyelj, hogy mindig az új szabad tárhely méretedtől nagyobb filmet válassz.

A folyamatot egy videón is nyomon tudod követni:

<

24 comments

 1. Pingback: Tárhely felszabadítása iPhone-on egyszerűen – iMobil.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük