Jobb lesz a Microsoft 3D Touch technológiája, mint az Apple-é?

microsoft-pre-touch-sensing

Az érintőképernyős telefonok ma már sokkal gyorsabban reagálnak az érintésre, a nagy mobilgyártólnál mindig fut egy olyan projekt, amelyben még jobb, még érzékenyebb, még gyorsabb reakcióidővel rendelkező érintőképernyőt tesztelnek. Az Apple népszerű 3D Touch technológiáját persze a többi gyártó is megirigyelte, a legfrissebb hírek szerint most éppen a Microsoft tesztelgeti és fűz hozzá nagy reményeket, hiszen céljuk az Apple féle 3D Touch-nak erős konkurenciát állítani.

Pre-Touch-Sensing

Persze, a vállalat nem 3D Touch-ként emlegeti, hanem kicsit bonyolultabban nevezi legújabb projektjét: a technológia a „Pre-Touch Sensing for Mobile Interaction” nevet viseli. A Microsoft verziójának érdekessége, hogy a készülék még az előtt érzékeli az érintés célját, mielőtt egyáltalán hozzáérne bárki is.

Arra, hogy mit akarnak tőle, a valóban okos eszköz abból következtet, hogy hol fogják meg, illetve hogyan közelítenek az ujjakkal felé. Ezt egy videó is szemlélteti:

A különleges technológia jelenleg ugyan még csak a Microsoft Research kutatási projektje, de a jövőre várt Surface Phone-ba jó eséllyel már beépítésre kerülhet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük