Pokémon GO őrületben a világ

pokemon-go-2

Alig egy hete jelent meg a kiterjesztett valóság-játék, máris az őrületbe taszította a világot. A Pokémon GO népszerűségét különlegességének köszönheti: okoseszközünk kameráján keresztül nézve a világot a valós környezetünkben láthatjuk felbukkanni a pokémonokat.

pokemon-go

Az iOS és Android platformra egyaránt elérhető alkalmazás GPS-koordináták segítségével juttatja a felhasználót a kis szörnyecskék nyomára. Ha a játékos elég közel került a pokémonhoz, le kell győznie egy másik zsebszörnnyel és ha ez sikerül, az állat bekerül a gyűjteményébe, ahol fejlesztheti, valamint újabb harcok során bevetheti.

A játék már most óriási népszerűségnek örvend, pár nap alatt átvette az első helyet a letöltési toplisták élén, a már érintett országokban nem szokatlan látvány olyan emberek csoportja, akik meredten bámulják a telefonjukat (jó, mondjuk amúgy sem, de ez most más).

pokemon-go-jatekosok

A játék ingyenes, egyelőre Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Japánban és Új-Zélandon jelent meg,  de hamarosan Kanadába és Európába is megérkezik. Magyarországi megjelenéséről egyelőre semmit nem tudunk.
Aki nem tud addig várni, meg tudja kerülni a rendszert, de egyébként érdemes kiböjtölni a hivatalos itthoni verziót.
iOS esetében az Apple ID-nkből kijelentkezve állítsuk át az Általános beállítások közt a nyelvet és a régiót amerikaira, új-zélandira, japánra, vagy ausztrálra, majd készítsünk hozzá egy új Apple ID-t, e
zután már elérhető lesz a játék az App Store-ban.

pokemon-go-app-ikon
Az androidosoknak ennél egyszerűbb dolga van, le kell tölteniük egy .apk fájl programcsomagot és futtatni azt.

Természetesen már megérkeztek az első negatív visszajelzések is, a játékosok egy része szerint még akad szerverprobléma, a GPS-es helymeghatározás miatt gyorsan merül az akksi, valamint ha nincs a közelben wifi, sokszor mobilnet is szükséges.

pokemon-go-3

A hatóságok azért figyelmeztettek, hogy a játék elég veszélyes, olykor nézzünk fel a telefonunkból vadászat közben is és ne feledjük, ha a szomszédba vagy más magánterületre irányítana a játék, az illetéktelen behatolás feljelentést és komoly szankciókat von maga után.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük