A nagy titok lelepleződött! A Samsung közhírré tétette, miért robbantak fel a Note 7-esek

Egy kiégett Samsung Galaxy Note 7 modell

A Samsung a Galaxy Note 7 széria csúfos leégése és visszahívása után vizsgálatot indított és megnevezték a robbanó készülékekért felelőst.

A hibát a túlhevülésre hajlamos, robbanás- és gyulladásveszélyes, rosszul összeszerelt akkumulátor okozta.

A vizsgálatban nem csak a Samsung mérnökei, hanem független szakértők is részt vettek, a tesztelés során több mint 200 ezer készüléket, 30 ezer akkumulátort, a készülék programjait, de még az összeszerelésüket és a kiszállítást is górcső alá vették. Az eredmények szerint az akkumulátor konstrukciós hibája és az összeszerelési folyamat hiányosságai vezettek a Note 7 készülékek túlhevüléséhez.

A Samsung Galaxy Note 7 túlhevülésének magyarázata
iClarified

A Note 7 bukása nem csak több milliárd dolláros anyagi veszteséget jelentett a vállalatnak, de alapjaiban megrengette a felhasználók bizalmát a Samsung márkában.
Koh Tong Dzsin, a Samsung Electronics mobilágazatának vezetője a vizsgálat eredményeit közlő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tanulságokat levonták és keményen fognak dolgozni a felhasználók bizalmának visszaszerzésén.

Koh Tong Dzsin azt is bejelentette, hogy új, prémium kategóriás Note modelljük, a Note 8 bemutatása várhatóan késik és a február 27-én kezdődő, barcelonai MWC-re nem készülnek el vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük