Rég elfeledett(nek hitt) Apple termékek frissülnek! Végre!

Habár éppen az ellenkezőjét gondoljuk, az Apple mégsem felejtette el az asztali számítógépeit és a Mac Pro 2018-ban végre frissül. A hírt Phil Schiller, a vállalat marketing guruja jelentette be néhány meghívott sajtósnak és azt is elárulta, hogy a “teljesen újragondolt Mac Pro” mellet az iMac és a kijelzők is kapnak tuningot. Az összejövetelen jelen volt még Craig Federighi, a szoftverfejlesztésért felelős alelnök és a többek között a Mac divízió vezető mérnöke, John Ternus is.

 

Mac Pro

Fotó: Macworld UK

Az egyesek által csak “kuka” Mac-nek nevezett, jellegzetes formájú gép 2018-ban jobb hardvert kap, és az ígéretek szerint a külső is szemet gyönyörködtető változásokon megy majd át. Ráadásul végre moduláris is lesz, tehát a későbbiekben a gépet akár a felhasználók is bővíthetik, nem kell éveket várni egy frissített változat kiadására.

Federighi elmondása szerint a jelenlegi Mac Pro felhasználók véleményeit már meghallgatták és igyekeznek a nem túl pozitív megítélésű területeken változtatni.

A termékcsalád tegnap egyébként frissült is, a kisebb modell 6 magos processzort és dupla AMD D500 GPU-t kapott, míg nagyobbik társa 8 magos processzorral és dupla AMD D700 grafikus processzorral érkezett. Az árak változatlanok.

iMac

Továbbra is árusítani fogják és minőségileg jelentős javuláson esnek majd át. Azt azonban leszögezték, hogy érintőképernyős megoldást itt továbbra se várjunk.

 

A frissítések 2018-ra várhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük