Az iOS 11 Vezérlőközpontjában változások vannak WiFi és Bluetooth fronton

Fotó: iMore

A héten megjelent iOS 11 néhány új beállításával nem értenek egyet a felhasználók, például a teljesen átszabott Vezérlőközpont WiFi és Bluetooth kapcsolójával. Mivel az Apple szerint értelmetlen a WiFi és a Bluetooth teljes kikapcsolása, ezért “megtréfáltak” bennünket és a Vezérlőközpontból ezt a két funkciót nem lehet teljesen kikapcsolni. Itt csupán átmenetileg lekapcsolódunk az aktuális hálózatról, de mindkét funkció bekapcsolt állapotban marad. Ha ezeket teljesen ki szeretnénk kapcsolni, azt már a Beállításoknál (értelemszerűen a WiFi és Bluetooth menük alatt) kell megtennünk.

Az Apple döntésének hátterében az áll, hogy így a helyzetmeghatározás pontos marad és biztosítják az erre épülő folyamatok működését, olyanokét, mint az AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch, valamint Handoff funkciók.
Andrea Barisani biztonsági szakértő (aki egyébként elsőként szúrta ki az új felállást) szerint viszont a WiFi és a Bluetooth kiiktatása a legbiztosabb módszer a potenciális támadások ellen.

Ha csak a Vezérlőközpontban nyomtuk meg a WiFi vagy Bluetooth kapcsolókat és utána nem teszünk semmit, akkor legkésőbb hajnali 5-kor a készülék automatikusan visszacsatlakozik a hálózatra és a Bluetooth kiegészítőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük