“A legjobb okostelefon kamera, amelyet valaha is teszteltünk” :kamera teszten az iPhone 8 Plus és a Samsung Galaxy Note 8

A bal oldali kép a Samsung Galaxy Note 8, a jobb oldali az iPhone 8 Plus készülékével fotózva
Fotó: DxO Labs

Amint kijön egy-egy új készülék, azonnal összehasonlító teszteknek vetik alá a konkurencia készülékeivel. A megmérettetést a két legújabb 8-as, az iPhone 8 Plus és a Samsung Galaxy Note 8 sem úszták meg, a DxO Labs kamera tesztjében mindkét készüléket megvizsgálták. A Note 8 egyébként már szerepelt egy korábbi kameratesztben, akkor az iPhone 7 Plus volt a versenytársa.

Számos helyen az iPhone 8 Plus-t úgy emlegetik, mint a legjobb kamerával rendelkező okostelefon, a DxO tesztjében 94 pontot ért el a maximális 100-ból. Úgy jellemezték, mint “a legjobb okostelefon kamera, amelyet valaha is teszteltünk”.

Az iPhone 8 Plus kamerájáról tehát nem véletlen zengett ódákat az Apple, a fotózás élményét a továbbfejlesztett 12 megapixeles kamera, az optikai képstabilizátor, a gyorsabb érzékelő, az új színszűrő és nagyobb színmélységű képpontok emelik a legmagasabb szintre. Az iPhone 8 Plus Porté módja ráadásul sokkal jobb lett: az előtérben lévő témát élesebben emeli ki, míg a háttér elmosódása természetesebbnek hat. Nagylátószögű lencséje és teleobjektívje lehetővé teszi az optikai zoomolást, a fotóknál akár 10-szeres, videóknál pedig akár a 6-szoros digitális zoomot is.

Fotó: Apple

Igen ám, de a DxO tesztjében a Note 8 meglepő eredményt ért el. A készüléket elég sok kritika érte, mivel dupla kamerát kapott, akárcsak az iPhone 7 Plus, de a Samsung szépített, hiszen készülékének dupla kamerája közül mindkettő optika képstabilizátort kapott, így a kép elkészülte után is állíthatunk a fókuszon. Emellett a Note 8 már Portré móddal is büszkélkedhet.

Fotó: Samsung

A fentieket a DxO Labs értékelte is és szintén 94 pontot kapott, akárcsak az iPhone 8 Plus. Ráadásul a Note 8-at kikiáltották a világ legjobb zoomolási lehetőségeket kínáló okostelefonjának.

Fotó: DxO Labs

A videókészítési teszteken azonban a Note 8 84, míg az iPhone 8 Plus 89 pontot ért el. Szoros verseny…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük