Nem biztos, hogy mindet ismerted: pár tipp a Safari használatához

Az iOS alapértelmezett böngészője nagy népszerűségnek örvend, hiszen letisztult, egyszerű felhasználói felülete nagyban megkönnyíti a netezést. Annak ellenére, hogy ilyen egyszerű, jó néhány rejtett funkciót tartalmaz, amelyek közül sokat a felhasználók egyáltalán nem is ismernek.

Itt vannak például azok a “titkos” hosszú nyomásra előbukkanó tevékenységek, amelyeket most megmutatunk.

Vissza/Tovább gombok hosszan

Böngészés közben a Vissza gomb hosszú érintésével az Előzményeket tekintheted meg, a Tovább gomb hosszú megnyomásával pedig azokat az oldalakat látod, ahonnan vissza léptél az aktuális oldalra.

Könyvjelző

Ha valamit el szeretnél menteni a Könyvjelzők közé, akkor az alsó sávban rányomsz a Könyvjelzők ikonra, majd kiválasztod, mit szeretnél az oldallal, ez jó néhány kattintást igénybe vesz. Ha azonban hosszan megnyomod a Könyvjelzők ikont, akkor hozzáadhatod az oldalt Új könyvjelzőként, vagy az olvasási listához.

Gyorsan és egyszerűen.

Lapok

A Lapok hosszan érintésével egyszerre bezárhatod az összes megnyitott oldalt, az aktuálisat, Új privát lapot vagy Új lapot indíthatsziPaden pedig lehetőséged van több oldalas (Split View) böngészésre is.

Az összes lap bezárása a lapok nézet Kész gombjának hosszan érintésével is lehetséges.

Új lap hozzáadása gomb

Ennek hosszan érintésével feltárulnak a legutóbb bezárt lapok, ígylehetőség van visszatérni egy korábban bezárt oldalra. Ez különösen jól jön, ha véletlen zártunk be egy oldalt.

 

Weboldalon található link

Hosszan érintésével a következő lehetőségekből választhatunk:

A weblapon elhelyezett képekével pedig ezek közül:

Újratöltés

Hosszú érintésével lehetőség Asztali webhely kérelmezésére, ez különösképpen iPad-en böngészők számára hasznos.

Automatikus olvasási nézet

Az Olvasó használatát az egyes vagy az összes webhelyen egyszerre beállíthatjuk. Ez a lehetőség ugyebár a “csak olvasásra” opciót indítja el, ezáltal pedig egyszerűen kijelölhetünk bármit az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük