Jövőre Face ID-szerű arcfelismerést kaphat a Galaxy Note 9?

Fotó: MacRumors

Az okostelefon gyártóknak rengeteg munkája volt a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat érzékelő beépítésében, jövőre pedig egy még nehezebb feladat vár rájuk: az Apple Face ID rendszeréhez hasonló fejlett arcfelismerés kidolgozása.

Ming-Chi Kuo korábbi jelentésében felvázolta, hogy a konkurencia számára 2-2,5 év kellhet, mire felzárkóznak az Apple idén megjelenő TrueDepth kamerájához és a Face ID-hez. Mivel ezen a bonyolult kidolgozási folyamaton az Apple-nek is hosszú idő volt keresztülmenni, Kuo korábbi álláspontja szerint a többiek sem veszik olyan könnyedén majd az akadályokat, ám legújabb jelentésében már azt írja, hogy a Samsung jó úton halad afelé, hogy 2018 nyarára valamiféle hasonló megoldást találjon a Galaxy Note 9 számára, ezzel reagálva az iPhone X technológiai előnyére.

Fotó: Apple

Kuo szerint egy készülék sikerét most a 3D arcszkennelés viszi előbbre. Nem csak a biztonság szempontjából kiemelkedő, de forradalmi felhasználói élményt jelent és lehetővé teszi, hogy olyan kifejezéseket hozzunk létre, mint az Apple Animoji-nál, ez pedig kulcsfontosságú tényező az AR-fejlesztésében. Tehát aki ezt a technológiát be tudja építeni a telefonjába, jelentős előnyre, ezzel pedig növekvő nyereségre számíthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..