Az iOS 11.1-ben érkezik az Apple Pay új fizetési szolgáltatása?

Habár a jelenlegi iOS 11.1 beta verzióban nem szerepel, az Apple pilot projektjében résztvevő dolgozói és már a kiskereskedelmi alkalmazottak is tesztelik az Apple Pay új, person-to-person (személytől személynek) fizetési szolgáltatását. A teszteléshez az iOS 11.1 béta változatát és egy speciális profilt használnak.

Az Apple Pay Cash segítségével villámgyorsan és egyszerűen tudunk pénzt küldeni, vagy fogadni. Az alkalmazások mellé beépített szolgáltatásra rányomva meg kell határoznunk a küldeni kívánt összeget, majd ha azt jóváhagytuj és a címzett is elfogadja, már indul is a tranzakció.

Használatához mindkét félnek Apple ID-vel, iMessage-el, valamint a küldéshez dombornyomott bankkártyával vagy hitelkártyárval kell rendelkenie. Pénzt Apple Watch segítségével is tudunk küldeni/fogadni, de csoportos üzenetben nem lehetséges a tranzakció.

A fogadott pénz a gyári Wallet alkalmazásában található Apple Pay Cash kártyára érkezik, ezt neten keresztüli vásárlások kiegyenlítéséhez használhatjuk fel, vagy továbbutalhatjuk a bankszámlánkra. Egyelőre a megjelenés dátumáról pontosat nem tudunk, számtalan felvetés szerint az iOS 11.1-ben elindul a szolgáltatás, azt azonban tudjuk, hogy a start után kizárólag az Egyesült Államokban lesz elérhető.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük