Lesz is dislike gomb a Facebook-on, meg nem is

Fotó: Fotolia/meikesen

A Facebook fennállása óta várják a felhasználók a “Nem tetszik” vélemény valamilyen gombnyomással kifejezhető formáját. A Facebook ugyanakkor számos alkalommal hangsúlyozta: a felhasználók ne számítsanak rá, soha nem lesz a közösségi oldalukon dislike gomb.

Az éhező tömeg elé azért vetettek a tetszik mellett más reagálási opciókat is, 2016 óta választhatunk az “Imádom”, “Vicces”, “Hűha”, “Szomorú” és “Dühítő” reakciók közül is.
A Facebook a dislike gomb hiányával kerülni szeretné a negativitást, mégis újabban egy hasonló hangvételű gombot tesztelnek. A downvote, vagyis leszavazás az oldalakon lévő kommenteknél kapott helyet, lenyomásával a problémásnak talált tartalmakat moderálásra lehet jelölni és konkrétan is le lehet írni, mi miatt tartjuk az adott hozzászólást jelenteni valónak. Ha valaki downvote-ol egy kommentet, azt mások nem látják. Tehát ez tulajdonképpen a személyek és oldalak esetén már működő “jelentés” funkcióját látja el.


A névválasztás érthetetlen, a gomb egyelőre az amerikai felhasználók egy kis részénél van tesztelés alatt és még nem tudni, hogy valóban aktív státuszba kerül-e.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük