Íme a Samsung Galaxy S9

A tegnap startoló Mobile World Congress első nagy bemutatóinak egyike a Samsung új okostelefonjainak leleplezése volt.
Ahogy már korábban hallani lehetett, a Galaxy S9 5,8, az S9+ 6,2 colos, Super-Amoled, 1440×2960 pixeles felbontású, 18.5:9-es hosszúkás képarányú kijelzőt kapott.

A Galaxy S9 és S9+ készülékek a tavalyi S8 széria óta külsőleg újítást nem hoztak, szemből semmiképpen. Ami a hátlapot illeti, annyi a változás, hogy az ujjlenyomatolvasó praktikusabb elhelyezést kapott, ezúttal nem a kamera mellett, hanem alatt.

Ha már a kameráról esett szó, az S9 és az S9+ frontoldali kamerája is azonos, 8 megapixeles, f1,7-es fényerejű, autofókuszos. Az S9 hátoldali kamerája 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott, ezzel szemben az S9+ duplakamerás megoldást kapott. A Samsung a kamera tekintetében hozott egy világelső tulajdonságot, az S9 ugyanis a világ első f1,5 fényerejű mobil kamerájával rendelkezik. Ez lényegében annyit jelent, hogy a rossz fényviszonyok melletti fotózás megoldva, hiszen minden korábbinál több fényt enged magába.

A korábbi bemutató videóban is szereplő szuperlassított felvételkészítés 960 képkockás 720p felvételeket jelent, ráadásul a slow-mo felvételek elmenthetők akár animált GIF-ként, vagy kitehetők közvetlenül a zárolt képernyőre is.

A tavalyi szériához képest a be/kikapcsoló gomb az S9 esetében kisebb, nagyobb testvérén méretesebb lett. A vízálló (IP68) S9 és S9+ Exynos 9810 chipet kapott, de az S9 Snapdragon 845-ös változatban is készül, igaz hazánkban csak az Exynos-alapú modellek lesznek elérhetőek. A Galaxy S9 4, az S9+ 6 GB RAM-mal és 64/128/256 GB tárhellyel érkezik. Az akkumulátort illetően az S9 3000, az S9+ pedig 5000 mAh-s telepet kapott.

Az Apple tavalyi iPhone X modelljénél debütált Animoji az idei Samsung okostelefonokban is megjelent, hivatalos Disney támogatást élvező AR Emoji képében.

A kiterjesztett valóság itt is befúrta magát, ráadásul egy AR-alapú, élő fordítás funkciót is kaptunk, elegendő egy idegen nyelvű felirat felé tartani a mobilunkat és annak kijelzőjén máris megjelenik annak fordítása.

Négy színben elérhetőek a készülékek:

  • lila
  • kék
  • fekete
  • ezüst

A készülékek hazánkban február 25-től már előrendelhetőek 30 ezer forintos kedvezménnyel, az első szerencsések pedig a többiek előtt egy héttel, március 16-án meg is kaphatják készülékeiket. Az S9 itthon 279 990 forint, az S9+ 309 990 forint.

 

Fotók és videók forrása: Samsung


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük