Ezekre számítunk a március 27-i eseményen

Rendesen felborzolta a kedélyeket az az Apple meghívó, melyben számos újságírót invitál tanulmányi kirándulásra a vállalat Chicagóba. Az utazás március 27-re szól és jó néhány elmélet szerint az Apple ekkor egy titkos eseményt is tart, ahol bemutat néhány újdonságot.

Hogy miket várunk?

Olcsóbb iPad


Az Apple 2017-ben kiadta az ötödik generációs, 9,7 hüvelykes iPadet, amelyet az iPad Pro olcsóbb, de hatékony alternatívájaként szántak. A tablet 329 dollárba (132 990 Ft) kerül, a legfrissebb pletykák szerint viszont 2018-ban még alacsonyabb áron, legalább 70 dollárral kevesebbért kínál majd a vállalat új iPadeket.
Az, hogy ez egy teljesen új eszköz, vagy csak a meglévő 9,7 colos modell árának csökkentésében mutatkozik meg, egyelőre kérdéses.

Olcsóbb MacBook vagy MacBook Air

Fotó: Apple

A leárazott iPad mellett állítólag az Apple egy olcsóbb notebook kiadását tervezi, azonban ennek pontos formája sem tisztázott. A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint megfizethetőbb MacBook Air-ről van szó, amely talán ideális lenne az oktatási piac számára a pletykált továbbfejlesztett processzorával, jobb grafikájával, Retina kijelzőjével és több tárhelyével.

Egyesek szerint viszont elképzelhető, hogy nem új készülék érkezik, csupán a jelenlegi modell árcédulája kerül átírásra. A híresztelések szerint 799-899 dollár közötti árazásra lehet számítani, ami valóban csábítóbb lehet az oktatási intézmények számára. Jelenleg itthon 128 GB tárhelyű MacBook Air induló ára 359 990, míg a 256 GB változaté 439 990 forint.

Ugyanakkor bekavar a DigiTimes egy korábbi és a Bloomberg friss jelentése, előbbi szerint 13,3 hüvelykes, Retina MacBook-on dolgozik az Apple, utóbbi szerint 1000 dolláros ár alatti új MacBook kerül kiadásra, valamint a vállalat kicseréli a meglévő MacBook Air-t is.
DigiTimes jelentése Macbook-ot említ, nem MacBook Air-t, amelynek lássuk be Retina kijelzővel történő frissítése megnehezítené a költségek alacsony fenntartását. Ez a jelentés szerint az új notebook ára körülbelül 999 dollár, ami drágább, mint az eddigi alacsony költségű MacBook Air pletykákban szereplő árak.
A Bloomberg jelentésében sem egyértelmű, hogy a jelenlegi MacBook Air családba vagy a 12 hüvelykes MacBook vonalba érkezik-e az új modell.

AirPower és AirPods vezeték nélküli töltő tok

 

Egy ideje pletykálják az Airpower márciusi érkezését, elképzelhető, hogy a fenti esemény lesz ennek a színtere annak ellenére, hogy nem kimondottan oktatást célzó eszköz. Az AirPower-t nagyon várjuk, hiszen egyszerre három új generációs, a vezeték nélküli töltést támogató Apple eszközt képes feltölteni, melyek a tavaly bemutatott iPhone-ok (iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X), az Apple Watch és az AirPods. Az árát 199 dollárra becsülik.

Ha már AirPods, lehetséges a vezeték nélküli töltőtok márciusi érkezése is. Ezt könnyedén ráhelyezhetjük az AirPower-re, a külsején lévő LED pedig jelzi, ha megfelelően feltöltődött.

Frissített Apple Pencil


Eddig nem pletykálták, de az esemény meghívóját egyesen szerint egy Apple Pencil segítségével tervezték, szóval várják ennek is a bemutatását. Ezt továbbgondolva olyan alacsonyabb költségű Apple Pencil-re számítanak, amelyet az új, olcsó iPad-al együtt lehet majd használni, ez pedig valóban vonzó az iskolák számára.
Ez a véleménye Ming-Chi Kuo-nak is, de az nem tisztázott, hogy a jelenlegi Apple Pencil kap támogatást az új olcsóbb iPad-hez, vagy egy teljesen új eszközt adnak ki mellé.

iPhone X új színárnyalatban

Fotó: Benjamin Geskin

Az új pletykák szerint az Apple a jelenlegi iPhone X gyártásának leállítása előtt még kiad egy új színárnyalatot. Az eseményen egyesek szerint nem csak az X, hanem esetlen az iPhone 8 és 8 Plus készülékek bearanyozására (“Blush Gold” árnyalat) is számítani lehet.

iPhone SE 2

 

Fotó: MacOtakara

A készülékkel kapcsolatban meglehetősen bizonytalan a sajtó, egyszer határozottan állítják, hogy érkezik, míg máskor egyértelmű jelek utalnak arra, hogy idén biztosan nem jelenik meg. Legyünk optimisták, a március 27-i eseményen elképzelhető, hogy mégis bemutatják. A KGI-s Kuo például egyáltalán nem hiszi, hogy az Apple rendelkezik idén elegendő szabad fejlesztési forrással az iPhone SE második generációjának számára.

Új iPhone tokok és Apple Watch szíjak

 

Fotó: Apple

A vállalat már beharangozta a tavaszi Apple Watch szíjkollekciót, de pletykálják az új iPhone és iPad “ruhákat” is.

iOS 11.3 kiadás ClassKit keretrendszerrel

 

Fotó: MacRumors

Ez nagyon is témába vág, ugyanis az iOS 11.3 többek között új Classroom 2.2 alkalmazást tartalmaz, melynek célja az iPad-et olyan tanári asszisztensé alakítani, amely segíti a tanárokat az órákon. Ezenkívül tartalmaz egy ClassKit keretrendszert, amelynek célja a fejlesztők segítsége olyan oktatóalkalmazások létrehozásában, amelyeket a tanárok az osztálytermi alkalmazással használhatnak.
Az Apple ígéretet tett a verzió tavaszi kiadására, eddig hat bétán vagyunk túl és még nem érkezett GM változat. Az iOS 11.3 persze sok más újdonsággal érkezik.

Természetesen a fentiek bemutatására egyáltalán nincs garancia, de napokon belül kiderül az igazság.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük