Az Apple elárulta, melyik idei modell lesz a legkelendőbb

Fotó: KGI Securities

Idén szeptemberre a tavalyi évhez hasonlóan ismét három iPhone készülék bemutatására számítunk: a jelenlegi iPhone X modell egy frissített változatára 5,8 colos OLED kijelzővel, ennek nagyobb testvérére 6,5 colos, szintén OLED megjelenítővel és egy 6,1 colos LCD panellel érkező iPhone-ra. Az eddigi feltételezések szerint az LCD iPhone kapja majd a legkedvezőbb árcédulát.

Az LCD iPhone állítólagos tervrajza
Fotó: Forbes

Az Apple éppen ezért arra számít, hogy a felhasználók körében az olcsóbb modell lesz keresettebb. A WSJ jelentése szerint az Apple kezdetben 50-50%-ban kívánta gyártani a két képernyő típust (OLED és LCD), de elképzelhető, hogy picivel többet alkotnak majd az LCD modellből.
A Display Supply Chain Consultants társalapítója, Yoshio Tamura szerint az Apple 2020-ra vagy ennél később vált át teljes mértékben OLED kijelzőre.

Egyébként felreppentek olyan pletykák is, melyek szerint az Apple a teljes okostelefon készlet árát csökkenti idén ősszel, de a WSJ szerint az elemzők még jövőre is a megszokott, átlag eladási árakkal számolnak.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük