Ugyanolyan jó, de olcsóbb lesz az AirPods-nál a Qualcomm chipjére épülő füles

Fotó: 4PDA

Hatalmas választék van a tech piac polcain ugyanabból a típusú termékből, így nincs abban semmi meglepő, hogy ha valaki jelentkezik valami jó ötlettel, az a konkurens kínálatában is előbb vagy utóbb felbukkan.

Így van ez az AirPods esetében. Nem ez az egyetlen vezeték nélküli fülhallgató a piacon, mégis mindenki ehhez hasonlítgatja a konkurens termékeit. Eddig nem is igazán jelentek meg olyan eszközök, amelyek felvehették volna vele a versenyt, azonban úgy néz ki, a Qualcomm most igazi versenytársat kínálhat az Apple AirPods számára.

A vállalt ugyanis egy egylapkás, Bluetooth 5.0-s rendszert jelentett be, amellyel a fejlesztők akár az AirPods-nál is jobb termékeket készíthetnek. A QCC3026 chip ráadásul jóval olcsóbb is, így az sem kizárt, hogy az erre épülő fülhallgatók a telefonokkal egy dobozban, alaptartozékként kapnak majd helyet.

A TrueWireless Stereo, az aptx audio és a cVc zajcsökkentés mellett a Qualcomm könnyű párosítást, megbízható kapcsolatot és akár 50 százalékkal jobb akkumulátor üzemidőt is ígér.

Oppo O-Free
Fotó: The Verge

És már meg is van az első QCC3026-on alapuló vezeték nélküli fülhallgató is. A kínai Oppo jelentette be az O-Free elnevezésű eszközét, amelynek ára kb. 28 ezer forintos összeg lesz, de a Find X Lamborghini modell mellé alaptartozékként csomagolják is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük