Tovább nő az iPhone-ok ára

Fotó: 9to5Mac

Már az iPhone X tavalyi megjelenésekor is jócskán kiakadtunk a készülék árán, elemzők szerint idén, az iPhone X Plus esetében pedig csak tovább nő ez az összeg és ezzel együtt a döbbenet.
A szakemberek már tavaly is úgy gondolták, hogy az Apple rosszul ítélte meg a piacot az iPhone X beárazásakor, hiszen a készülék nem éppen a többség számára elérhető kategóriába került. Habár rossz eladási árakat jósoltak, az Apple szerint a 10. évfordulós modell az elvárt eredményekkel teljesít.

Az első iPhone X tulajdonosok
Fotó: Twitter/Tim Cook

Talán nem meglepő, hogy idén növekvő árat jósoltak, hiszen a verseny folyamatos áremelkedést is generál, egyes elemzők szerint az iPhone X Plus-ra legalább 1200 dollárt kell majd költenünk. Ben Wood, a CCS Insight fő kutatási elemzője szerint azonban ez az árazás sem viszi majd csődbe az Apple-t, mivel  “a fogyasztók hajlandók magasabb összegeket fizetni egy mobiltelefonért, hiszen vitathatatlanul az életük legfontosabb termékét jelenti”.

Míg Wood szerint is emelkednek a gyártási költségek (és ezzel együtt az eladási árak), szerinte nem olyan hatalmas mértékben.

Szeptemberben az Apple az eddigi feltételezések szerint három új iPhone modellel jelentkezik, egy 5,8 colos ésegy 6,5 colos OLED, valamint egy 6,1 colos LCD készülékkel.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük