A Facebook ismét hatalmas bajban: 419 millió felhasználó profilját tartalmazó szerverüket törték fel

Ismeretlen hackerek több százmillió telefonszámot loptak el a Facebook szervereiről. Elsőként a TechCrunch értesült az esetről, akik azonnal utána is jártak a dolgoknak és kiderült, hogy a Facebook mintegy 419 millió felhasználó profilját tartalmazó szerverét törték fel és lopták el az ott fellelhető személyes adatokat.

Sikerült kideríteni, hogy kb. 133 millió felhasználó az Egyesült Államokhoz, 50 millió Vietnámhoz és 18 millió az Egyesült Királysághoz köthető. Sanyam Jain, a GDI Foundation munkatársa szerint olyan adatbázis is feltörésre került, amely népszerű celebek adatait tartalmazza.

Az előzetes magyarázatok szerint a szerver nem volt lekódolva, tehát bárki hozzáférhetett. Ettől a ponttól kezdve már csak imádkozhatnak a felhasználók, hogy az ő személyes adataik ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.
A Facebook reagált az újabb botrányra, Jay Nancarrow szóvivő azonnal hárított, elmondása szerint az adatok még azokból az időkből valók, amikor a Facebookon láthatóak voltak az ismerőseink telefonszámai, tehát nem friss adatbázisról van szó. A magyarázat azonban egyáltalán nem megnyugtató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük