Az Apple beismerte, hogy belelesnek a felhasználók privát fotóiba

Fotó: Zuzus

Az adatvédelem a legfontosabb, felesleges tagadni, hiszen mindenki szeretné privát dolgait biztonságban tudni. A Facebook számtalan, a magánszférát érintő botrányba keveredett már, ezzel szemben az Apple szinte sosem. Viszont legújabb bejelentésük átvitt értelemben adatszivárgást takar.

Történt ugyanis, hogy a cég megerősítette, hogy belenézhetnek az iCloudon tárolt fotókba, mindezt azonban egy fontos ügyért teszik. A felhasználók privát fotóinak átnézésével ugyanis gyermekbántalmazásra, -molesztálásra utaló képeket keresnek.

Mindezt Jane Horvath, az Apple adatvédelmi igazgatója jelentette be a CES-en. Horvath úgy fogalmazott, hogy bizonyos technológiákkal szűrik ki az ilyen tartalmú képeket, de a pontos technikáról nem beszélt. A Facebook, a Twitter és a Google is már keresett ilyen tartalmú képeket, ezek a vállalatok egy PhotoDNA elnevezésű eszközt használtak, amely összeveti a fényképeket ismert, visszaéléseket bemutató fotókkal.

A bejelentés kettős érzelmet váltott ki a felhasználókból. Egyrészt támogatják az ilyen jellegű vizsgálódásokat, másrészt aggódnak a privátszféra megsértése miatt. Ti melyik csoportba tartoztok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük