Nyomásérzékelő kijelző az iPhone 6s-ben?

Az Apple jó szokás szerint két évente rukkol elő más formatervvel rendelkező iPhone okostelefonnal. Minden második évben hardverfrissítést és “s” betűt kapnak a készülékek, így nem lepődtünk meg, hogy az idén érkező mobilt is mindenki 6s néven emlegeti. Sokak fantáziáját, köztük a miénket is mozgatja, hogy az előreláthatólag szeptemberben érkező okosságok milyen újdonságokkal szolgálnak majd a tavalyi termékekhez képest.

iPhone-6s-erdekessegek

Beszámoltunk már mi is a kettős lencserendszerű kameráról, amely azonban a legfrissebb hírek szerint mégsem kerül bele az idei modellekbe.

iPhone-6s-kamera

Az AppleInsider jelentése szerint azonban az Apple Watch okosóránál jellemző “Force Touch” technológiát beleépítik az új okostelefonokba.

force-touch-technologia

A technológia nem csak érintés-, hanem nyomásérzékennyé is tenné a készüléket. A flexibilis Retina kijelző alá beültetett apró elektródák képesek az érintés erősségét meghatározni, ezzel pedig még további funkciókat lehetne a szoftverbe beépíteni.

Több fórumon is felvetették a kérdést, hogy van-e értelme az iPhone-ok és az iPadek esetén egy ilyen nyomásérzékelő beépítésének, hiszen a gesztusvezérlésnek ezeken az eszközökön amúgy is elég nagy terület áll rendelkezésére. Ti mit gondoltok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük