Már gőzerővel reklámozzák az Apple Watch-ot! Áprilisban érkezik!

Már elég rég óta várjuk az Apple Watch érkezését, először 2013. februárjában írtunk róla. Akkor sokan a Pebble okosórájához hasonlították, ám azóta kinőtt minden konkurenciát és  az okosórák világának egy teljesen új kategóriájaként emlegethetjük.

A Tim Cook által is hirdetett áprilisi start már elég közel van, a divatlapokban pedig már elkezdték hirdetni az órát. Az alábbi reklámfotók a Vouge-ban jelentek meg:

Apple-Watch-Vogue-reklam-1 Apple-Watch-Vogue-reklam-2 Apple-Watch-Vogue-reklam-3 Apple-Watch-Vogue-reklam-4Apple-Watch-Vogue-reklam-5

A Vogue mellett a Self magazin is cikkezett az óráról. Ez esetben kizárólag a sport oldalt vették alapul: a fitnesz funkciókat, az átfogó tracking rendszert és az esetleges tartozékokat mutatták be. Mindezeket a népszerű Victoria’s Secret modell, Candice Swanepoel segítségével.

Apple-WatchCandice-Swanepoel-Self

Kicsit a belső értékekre is koncentrálva már tudjuk, hogy az óra használatához szükség lesz egy iPhone 5, vagy annál újabb készülékre, és az Apple számos új technológiáját támogatni fogja, mint a HealthKit és az Apple Pay. Az óra üzemidejéről és víz-/cseppállóságáról viszont már annál kevesebb információnk van.

Tim-Cook-Apple-Pay

Beszámoltunk mi is az Apple Watch igen sovány üzemidejéről, hiszen az óra kezdeti prototípusa az egy napot is csak nehezen bírta ki. A Watch-csapat azóta igyekezett kiküszöbölni a problémát, Tim Cook németországi túráján pedig az Apple Watch mindennapi használatába engedte bepillantani az egyik berlini Apple Store alkalmazottat. Cook elárulta, hogy gyakorlatilag a nap minden szakában hordja az órát, egyedül csak éjszaka veszi le, amikor is töltőre teszi. Ez megerősíti, hogy az akkumulátor üzemideje legalább egy nap.

Apple-W-150301Cook külön kiemelte, hogy még zuhanyozás közben is hordja az Apple Watch-ot. ami kicsit biztatóbb, mint a cseppállóság.

A külföldi blogok mindeközben váratlan sajtómeghívót kaptak, melyben az Apple egy újabb eseményét fedte fel.

Apple-marc-9

A március 9-én, magyar idő szerint este 7 órakor megrendezésre kerülő eseményről egyelőre semmi pontosat nem tudni, éppen ezért is várjuk már annyira az Apple akkori bejelentését. Nem kell azonban nagy képzelőerő ahhoz, hogy kitaláljuk, miről fog szólni: nagy valószínűséggel az Apple Watch-ról. A “Spring forward.” (“Óraátállítás”) fantázianevű rendezvény jó szokás szerint a San Franciscó-i Yerba Buena Centerben kerül megrendezésre.

Apple-Watch-150301

Cook nem mellesleg az Apple Pay európai indulásának kapcsán is elejtett pár szót: “Mire az Apple Pay Európa minden térségébe is elér – ami egyébként ez év végére tehető – jó eséllyel már a következő generációs iPhone is piacra fog kerülni.” Ez azért nem túl biztató. Cook beszélt a lehetséges felhasználási módokról is, például arról, hogy az órán lehet majd követni egy Ebay-es aukciót, vagy hogy az Apple Watch-al beléphetsz majd egy hotelszobádba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük