Az iPad Mini 4 kijelzője megdöbbentően jobb, mint az iPad Pro-é

Amikor az Apple kiadta “Pro” becenevű, hatalmas méretű iPad-ét, egyértelműnek vettük, hogy az új készülékkel a többi iPad-től jobb minőségű kijelzőt is kapunk. Azonban a fogyasztói elektronikai készülékek kijelzőit tesztelő DisplayMate szerint az új iPad mini 4 kijelzője szinte minden szempontból jobb, mint az iPad Pro-é.

iPad Pro

A kijelzőt több kategóriában tesztelték. Az eredmények szerint az iPad Mini 4 a legmagasabb pontszámokkal végzett a kontrasztarányt kivéve, amely kategóriában az iPad Pro jeleskedett.
“Az iPad mini 4 a színhelyességben, az erős környezeti fényben való kiváló kontraszt minősítésben és a legalacsonyabb képernyőn történő visszaverődésben is jeleskedik, ezzel egy szinte tökéletes LCD kijelző jelzőjét kaphatná meg.” – nyilatkozta a tesztet végző DisplayMate.

iPad-mini-4

A laboratóriumi teszt eredmények általában nehezen érzékelhetőek a mindennapos használat során, ám ez esetben például a napfényben való olvashatóságot is az iPad mini 4 nyerte.

Bár az iPad Pro színhűségét magasabbra értékelték az iPad Air 2-ével szemben, mégis messze elmarad az iPad mini 4 eredményeitől.

ipad-pro

Azért a DisplayMate pozitívumként mindenképp kiemelte, hogy az iPad Pro kijelzője volt az eddigi leginkább energia-hatékony minden iPad közül.

Természetesen nem kétséges, hogy az iPad Pro a legerősebb iPad, amit valaha létrehozott az Apple, ennek ellenére valljuk be, kissé dühítő, ha azt nézzük, hogy egy 130.000 Ft-os induló árú készülék jobb kijelzővel rendelkezik egy majdnem 300.000 Ft-os kezdő árú készüléknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük