Hamarosan érkezik a feltúrbózott Apple Watch 2

A legfrissebb jelentések szerint az Apple jövő év júniusában kiadja az Apple Watch utódját, az Apple Watch 2-t. Habár korábban úgy tudtuk, nem sokban fog változni az új okosóra elődjénél, az új jelentés szerint nagyobb kapacitású akkumulátorral, valamint előre néző kamerával érkezik. A beszámolóban főként az akkumulátor élettartamának növekedésére térnek ki, hiszen az “egész naposra” ígért akksi jó esetben 18 órát bír csak ki.

AW-2-akkumulator

Habár örömmel vennénk a hosszabb üzemidőt, bízunk benne, hogy a nagyobb akkumulátor nem vezet terjedelmesebb eszközhöz, ugyanis egyesek szerint már az Apple Watch is kicsit vaskos, és bíznak benne, hogy a vállalat képes lesz az utódot karcsúbbá faragni.

A másik újdonság az előre néző, FaceTime kamera lesz, amelynek segítségével könnyedén folytathatunk videó-beszélgetést ismerőseinkkel közvetlenül az órán keresztül és kedvenc selfijeink elkészítésére is alkalmas lesz.

Sokan pedzegetik -és mi is bízunk benne-, hogy olyan funkciók is belekerülnek a Watch 2-be, amelyek függetlenítik az órát az iPhone-tól, hiszen most mindenképp szükségünk van egy iPhone-ra az óra használatához, ugyanis ezzel szinkronizál.

AW-2-iphone

Mivel az Apple Watch-ban nincs GPS vagy LTE modul, így a helymeghatározáshoz vagy a Wi-Fi nélküli internethez is szükségünk van az iPhone-unkra, ám ha egy átfogóbb chip kerül az új órába, még többet hozhatunk ki a Watch-ból telefon nélkül is.

Korábban szó esett arról is, hogy a jelenlegi választéktól lényegesen szélesebb skálán választhatunk majd. A most kapható Sport, Steel és Edition változatok között óriásiak az árkülönbségek, ezt ha hinni lehet a híreknek, a vállalat igyekszik áthidalni egy-egy darabbal az egyes árkategóriás verziók között.

AW-valasztek

Itt szó esett platina és titán borításról is, de ezekről egyelőre bővebb információink nincsenek.

Annak ellenére, hogy nem valószínű a külső dizájnbeli váltás, sokan reménykednek egy klasszikus, kerek óra forma megjelenésében.

AW-2-kerek

Mindenesetre ha karácsonykor nem az Apple okosórája vár a fa alatt, ne szomorkodj, mert a fentiek értelmében lehet érdemes kivárni a jövő év júniusára ígérő Apple Watch 2-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük