Nem tetszik az Apple Watch, de megvenném a következőt (is)!

Sokat hallom a környezetemben, hogy “milyen jó lenne egy Apple Watch.  Mikor rákérdezek, hogy melyik funkció miatt vágynak ennyire rá, a válasz sokszor egy egyszerű “csak mert jól néz ki” válasz.  És valóban: akadnak olyanok, akiknek csak azért díszíti a csuklóját egy Apple óra, mert rajta van az almás logó és mert megy a telefonjukhoz. És ismerjük el, lehet ők vannak többségben…

apple-watch-os-update

A Wristly nemrég készítettek az órával kapcsolatban egy igen érdekes felmérést, amelyben arra voltak kíváncsiak, a felhasználók mennyire elégedettek az Apple Watch-al. A mindössze 330 felhasználó megkérdezésével készült kutatás nem éppen reprezentatív, de kiváló iránymutatást ad.
A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 55 százaléka esetében két hétnél több idő telt el, mire rájöttek, nem kaptak megfelelő terméket a pénzükért, hiszen valamilyen téren csalódást okozott nekik az első generációs Apple Watch.

apple-watch-kutatas-1Az első használattól tekintve mennyi idő múlva hagytad abba az Aple Watch viselését?
napokkal később, két héten belül, illetve 2 hét után

A csalódottságot 67 százalékuknál az eszköz lassúsága okozta, míg 89 százalékuk esetében az okosóra egyáltalán nem hozta azt a szintet és minőséget, amit ezért az árért vártak tőle. 80 százalék szerint túl kevés az órába beépített funkció, 59 százalékuk kifogásolta az akkumulátor munkabírását, míg a megkérdezettek 51 százaléka túl nehéznek találta az eszközt.

csalodottsag

A 330 főből 33 százalék azért vette meg az órát, mert komoly technológiai mérföldkőnek tartotta, ám közel ugyanennyien (36 %) már meg is váltak tőle. Megdöbbentő, de mindösszesen 11 százalékuk válaszolta azt, hogy még mindig szokta rendszeresen hordani.  Érdekes, hogy a megkérdezettek egyharmada az Apple Watch levétele után másmilyen órát sem vett fel és még érdekesebb, hogy 41 százalékuk a csalódottság ellenére biztos benne, hogy megveszi a következő generációt is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük