Erre a linkre kattintva megnézheted, hogy a te e-mail fiókodat feltörték-e!

jelszo-1

Rengeteg hacker támadás éri a felhasználókat, számos jelszó- és adatlopás történik. Május elején mintegy 15 ezer g-mail-es felhasználóneve és jelszava szivárgott ki, a múlt héten pedig 272 millió Gmail, Yahoo és Microsoft e-mail fiókot törtek fel orosz hackerek. Felhasználóként ilyen esetekben persze izgulhatunk, hogy mi is rajta vagyunk-e a feltört fiókok listáján.

Az izgulás helyett azonban inkább keressük fel azt az oldalt, amelyet a HVG Tech rovata osztott meg velünk és derítsük ki magunk, hogy áldozatul estünk-e valamelyik támadásnak.
Have I been pwned? oldalon az e-mail címünket vagy felhasználónevünket bepötyögve pár másodperc elteltével már láthatjuk is, hogy feltörték-e valamelyik fiókunkat vagy sem. Ha ezt látod, nyugodt lehetsz:

pwned-feltores

Ha tartunk az ilyesfajta támadásoktól, akkor az említett oldalon tett egyszeri látogatást követően a “Notify me when I get pwned” feliratra kattintva és e-mail címünket megadásával értesítést kérhetünk, ha a fiókunkat feltörik.

Természetesen nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos adataink és magánéletünk megóvása érdekében a rendszeres jelszó csere, több fiókunkhoz, oldalhoz különböző jelszavak használata és a könnyű, mint az 12345, vagy abcde, vagy éppen keresztnevünk/teljes nevünk jelszóként megadásának mellőzése.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük