Te is több órát töltesz netezéssel, mint alvással?

netfuggoseg

Mert egy felmérés szerint a britek több időt töltenek naponta online, mint alvással. A The Guardian cikkében olvasottak elég durván hangzanak. Persze nem meglepő, hogy sokat netezünk, hiszen elég csak beülni egy étterembe, felszállni egy buszra vagy csak sétálni egyet a városban ahhoz, hogy telefonjaikba mélyülő embereket lássunk (és ez a Pokémon Go megjelenése óta és az egyre jobb hálózatoknak köszönhetően csak rosszabb).
Az okostelefonok térhódításával pedig csak még tovább romlik a helyzet. A brit médiahatóság, az Ofcom eredményei szerint a brit felnőttek 71 százalékának van már net képes mobilja, tavaly csak 66 százalékuk birtokolt ilyet.

Teens-and-phones

Az Ofcom kutatása szerint egy átlagos brit felnőtt heti 25 órát van online, és napi közel 9 órát tölt el a kommunikációval és a médiával. A vizsgált egyének több mint 80 százaléka úgy gondolja, hogy a netnek köszönhetően könnyebb kommunikálni, ugyanakkor a többség bevallotta, hogy jóval több időt tölt el a készülékek előtt, mint ahogyan azt szeretné vagy gondolta volna. A kutatásban résztvevők közel fele az online eltöltött idő miatt nem foglalkozik a házimunkával, az alvással és az iskolai feladatokkal.

netfuggoseg-hatasai

A felhasználók harmada már odáig jutott, hogy tudatosan megpróbálja csökkenteni a mobilfüggőségét (“digital detox”),  25 százalékuk egy napig, 20 százalékuk egy hétig, 5 százalékuk pedig egy hónapig bírta az online élete nélkül. A beszámolóik szerint a többség produktívabb lett és az életet is jobban élvezte, nyitott a szemtől-szembeni emberi kommunikáció felé.

more-time-online

Nagyon kíváncsiak vagyunk, ti mennyire tartjátok függőnek magatokat, napi hány órát töltötök (munkán kívüli) netezéssel, mennyire vagytok közösségi oldal függők?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük