Nehéz újat kitalálni: az Instagram is lemásolt egy jól bevált funkciót!

instagram-stories-szerkesztes

A világszerte igen népszerű Snapchat egyik legkedveltebb funkciója megtetszett az Insagram-nak is és “magáévá tette” azt. Ezentúl a Facebook tulajdonában lévő képmegosztón is lehetőség lesz a 24 órán belül eltűnő fotók és videók megosztására. Nem volt olyan kreatív az Instagram? Egy funkció másolása önmagában nem is akkora bűn, ám az, hogy ugyanúgy nevezték el, mint a rivális Snapchat, már elég gáz.

Az opció ugyanis ugyanúgy a “Stories” nevet kapta, a funkciók pedig szintén ugyanazok: fotók és videók készíthetők, melyek utólag rajzokkal, hangulatjelekkel, szövegekkel és matricákkal szerkeszthetők, és utána megoszthatók. Akinél megjelenik a funkció, az az Instagram főoldalának felső sávjában fogja látni azoknak a követett felhasználóknak a profilképét, akik sztorikat osztanak meg (megosztáskor a profilkép körül egy színes kör jelzi azt és 24 óránk van a szóvan forgó kép vagy videó megtekintésére).

instagram-stories

A 9to5Mac készített is egy bemutató videót a funkcióról:

A Zuckerberg tulajdonában lévő Instagram számára egyébként elég nagy fenyegetés a Snapchat, hiszen utóbbit napi szinten már több mint 150 millióan használják. Zuckerberg először 3 milliárd dollárért fel is akarta vásárolni a riválist, de annak vezetői elutasították ajánlatát, így lépniük kellett.

Az Instagram tájékoztatása szerint a hamarosan a világ minden androidos és iPhone-os Instagram-felhasználója megkapja az újítást, érdemes folyamatosan csekkolni a frissítést.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük