Változik a Facebook hírfolyama! A nagyid bejegyzéseit előbb láthatod, mint a mieinket…

facebook-news-feed

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az utóbbi időben mennyire belendült a Facebook. Zuckerberg és csapata egy pillanatra sem pihennek, folyamatosan hoznak újdonságokat és törik a fejüket az olyan újításokon, mint amilyen például az ingyen internetelérés világszerte.

Most újabban ismét a népszerű közösségi oldal felületét alakítják át, a Facebook hírfolyama mögötti algoritmus informatívabb és személyesebb bejegyzéseket emel ki a felhasználók számára.

fb-news-feed

A Facebook csapata szerint megérett a közösségi oldal arra, hogy a felhasználók érdeklődései és szokásai alapján egy személyre szabott rangsorolási rendszert hozzanak létre, ezáltal a fontosnak ítélt bejegyzések kerülnek a legfelső helyekre. Ennek során figyelembe veszik, hogy milyen a kapcsolatunk az adott emberrel vagy oldallal, többségében mire szoktunk kattintani, miket osztunk meg és mihez szólunk hozzá.
A hírfolyam tervezéséért felelős csoport alelnöke, Adam Mosseri egy blogbejegyzésében mindenkit megnyugtatott, hogy a barátok és a család nagyobb prioritást élveznek majd a céges és egyéb hivatalos oldalakkal szemben. Mosseri szerint ez azért olyan fontos, mert a Facebooknak arról kéne szólnia, amit az emberek megosztanak egymás között, hiszen ennek van igazán közösségi értéke és értelme.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük