Így mozgathatod az iPhone appok ikonjait az iOS 11 drag and drop funkciójával

Egyelőre arról van szó, hogy a drag and drop funkciót az iPadek kapják meg, ám nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy sokan örülnénk ennek az iPhone készülékeinken is. Nem sokkal ezelőtt felcsillant egy kis reménysugár, ugyanis Steve Troughton-Smith fejlesztő Twitteren megosztotta felfedezését, amely szerint iPhoneon is működik az egyszerű fogd és vidd módszer.

A fejlesztő magyarázata szerint a funkció az iOS fájlrendszeren belül mélyen elrejtve csücsül, de ott van és látszólag tesztelte az Apple, tehát figyelembe veszi, mint iPhoneon is használható lehetőség.

Hogyan működik a funkció iPhoneon?

  1. A kezdőképernyőn valamelyik alkalmazás ikonját érintsd meg és tartsd nyomva, amíg a szerkesztés mód be nem kapcsol, ekkor elengedheted.
  2. Ezután tartsd rajta az ujjad ismét és egy másik ujjaddal érints meg egy másik ikont, hogy hozzáadd a kijelöléshez. Néha duplán kell megérinteni egyes alkalmazás ikonját.
  3. Miután ezzel a módszerrel összegyűjtötted őket, húzd abba a mappába vagy oldalra a kezdőképernyőn, ahova helyezni szeretnéd és engedd el.
  4. A szerkesztés üzemmódból a szokott módon, a Home gomb megnyomásával léphetsz ki.

A videó megtekintésével könnyebben megérted a folyamatot:

Ezzel a funkcióval ténylegesen gyorsabban hajthatod végre ezeket a műveleteket és újdonságként biztosan sokan előszeretettel is használnák. Hogy végül bekerül-e a végleges verzióba? Szeptemberben kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük