Teljes a káosz: mégis az iPhone 8 hátlapján kap helyet a Touch ID?

iPhone 8 koncepció/Benjamin Geskin

Kissé komikus, hogy egy héten belül több, egymásnak teljesen ellentmondó híreket kapunk az iPhone 8 egyik legvitatottabb kérdésével kapcsolatban. Hova kerül a Touch ID?

Korábbi feltételezések szerint az Apple nem tudja a szenzort a kijelzőbe megfelelően integrálni, így a Touch ID a készülék hátlapján kap helyet. Ez a hír szinte mindenkit sokkolt. Majd jöttek a megnyugtató pletykák, az Apple mérnökei megoldást találtak a kijelzőbe integrálásra. Ezután érkezett az az érdekes gondolat, hogy a bekapcsoló gombba kap helyet, most pedig nem sokkal ezután itt a hideg zuhany: a Touch ID mégis csak a készülék hátoldalára kerül.

A hírt elsőként a Baidu osztotta meg fényképes alátámasztásokkal. A fotókon az iPhone 8 kiszivárgott fémháza található, amelyen egyértelműen látszik az Apple logó alatti kivágott kör, amely megközelítőleg akkora, mint az iPhone 7 Touch ID szenzora.


Mi úgy gondoljuk, hogy mikor az Apple a szenzor beépítése során problémákkal találkozott, néhány alternatívát állított elő az érzékelő helyzetét illetően és a kép csak egy prototípus, amelyet valószínűleg nem is fognak használni.

A képeken látható még a függőleges helyzetben lévő dual kamera is, az ezzel kapcsolatos hírek már hosszú idő óta változatlanok.

Őszre várjuk az Apple 10. évfordulós, várhatóan 5,8 colos OLED kijelzős modelljét, amelynek érkezési dátuma körül is rengeteg kérdés merült fel az utóbbi időben. Többen elképzelhetőnek tartják a megjelenés csúszását, addig egyfajta tűzoltásként az Apple augusztusban bemutathatja az iPhone SE következő generációját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük