A kamera tesztben a legjobb készülék: itt a Google Pixel 2!

Az Apple konkurenciájaként emlegetjük a többi mobilgyártót, de azért ismerjük el, hogy egyesektől fényévekre elhúzott a Tim Cook vezette vállalat. Persze sokan vannak, akik pont az Apple termékeivel nem elégedettek, nekik jó hír, hogy a Google őszi eseménye keretein belül bemutatta új okostelefonjait, a Pixel 2 és Pixel 2 XL modelleket.

A Google az új készülékek debütálása előtt felvásárolta a HTC Pixel részlegét, így már teljes létszámú saját csapattal fejezték be az új telefonokat. A Pixel 2 5 colos, 1080×1920 felbontású, a nagyobbik Pixel 2 XL 6 hüvelykes, 1440×2880 pixel felbontású OLED kijelzővel érkezett. A Google is csatlakozott a széltől szélig kijelzőjű készüléket kiadók csapatához, de csak utóbbi modellük stílusa egyezik meg az iPhone X-ével, 18:9-es képarányt kapott.

Az Always-On Display funkciónak hála a lezárt képernyőn történő információ megjelenítés során minimális energiát használ fel a készülék. Az Active Edge is helyet kapott, ez annyit jelent, ha megszorítjuk a készülék két oldalát, aktiválódik a Google Asszisztens és egy sor funkciót be tudunk állítani.

A kamera fejlődött, a hátlapi kamerák 12, az előlapi 8 MP-es, mindkét kamera támogatja a Portré módot. A DxOMark az eddigi legmagasabb pontszámot adta az optikának, az iPhone X és a Galaxy Note 8 94 pontjaival szemben 98 pontot kapott.

További jellemzők a 3.5 mm-es jack csatlakozó hiánya, a 4 GB memória, a 64 és 128 GB-os tárhelyek, a 2700, valamint a 3520 mAh-s (Pixel 2 XL) akkumulátorok. A vezeték nélküli töltést nem, de a gyorstöltést támogatja.
Az ujjlenoymatolvasó hátul kapott helyet, a készülékek IP67-es minősítést kaptak, tehát a teljes vízállóság elmaradt. A telefonok Snapdragon 835-ös chip-je a jelenlegi piac második legerősebbje (az Apple A11 Bionic az első), így elég erős készüléket készített a Google.

Habár a bekapcsológomb színes, a Pixel 2 fekete, fehér, illetve kék, a Pixel 2 XL kizárólag fekete és fehér színekben lesz elérhető.

A 64 GB-os Pixel 2 nagyjából 800 euróért (közel 250 ezer forint), a 64 GB-os Pixel 2 XL 940 euróért (kb. 292 ezer forint) míg a 128 gigás modellekre plusz 100-100 euró lehet a miénk. Na nem itthon, ugyanis Magyarországon a készülék hivatalosan nem lesz elérhető. Az előrendelések tegnap elindultak, az értékesítés október 19-én kezdődik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük