Kuo szerint rendeződtek az iPhone X gyártási nehézségek, a jövő évi iPhone modelleknél már nem lesz késés

Fotó: Apple

Jelentős készlethiánnyal kell számolnunk a november 3-án megjelenő iPhone X esetében. Ezt már korábban is tudtuk, hiszen Ming-Chi Kuo jóval ezelőtt is úgy gondolta, hogy az Apple új okostelefonja a jövő évig nem fogja a teljes kereslet-kínálati egyensúlyt elérni. A KGI Securities elemzőjének elmélete beigazolódott, ugyanis a Foxconn első iPhone X szállítmányában mindössze 46 500 darab új készülék lapult.

Az Apple OLED kijelzős modellje iránt hatalmas érdeklődést jósoltak, ami az október 27-i előrendelés napján be is igazolódott: a készlet összes darabja elfogyott. A hihetetlen rajt ellenére a vállalat ígéri, hogy a november 3-i startra érkeznek az üzletekbe iPhone X modellek, de az előrendelési tapasztalatokat figyelembe véve érdemes lesz az elsők között sorban állni, ha meg szeretnénk venni az új készüléket.

A gyártási nehézségeket állítólag az új TrueDepth kamera okozza, a legutóbbi hírek szerint a legyártott készülékek 10 százaléka sem felelt meg a minőségi követelményeknek, ezért halad lassú ütemben a gyártás. Kuo legfrissebb jelentése szerint azonban megoldották a problémát és az arcfelismerő rendszer alkatrészeinek eddigi nehézkes beszerzése stabilizálódott.

Fotó: MacRumors

A MacRumors által közölt jelentésében azt írja, hogy az Apple nem fogja “megismételni ezt a hibát” a jövő évi iPhone modellekkel kapcsolatban, ezek már “időben érkeznek”. Mivel szerinte a jövő év második felében érkező új iPhone modellek is már ugyanezt a TrueDepth kamerát kapják, az Apple most kitapossa az utat és jövőre nem botlanak bele az ezzel kapcsolatos gyártási nehézségekbe.

Közben az első iPhone X modellek már útra keltek a megrendelőik számára, a szállítási dátum a hivatalos, globális megjelenés időpontja: november 3.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük