Az Apple még aláírja az iOS 11.0.3 verziót, van lehetőség a downgrade-re

Fotó: Gadget Bubble

Az Apple új szoftvere, az iOS 11 megjelenését hatalmas érdeklődés övezte, ám sokaknak csalódást okozott a rendszer a benne felbukkanó sorozatos hibák miatt. Az Apple sorra jelentkezik a hibajavításokkal, de még így is sokan elégedetlenek a szoftverrel.
Jó hír (valamennyire), hogy a vállalat jelenleg még aláírja az iOS 11.0.3-as verziót, így aki a legfrissebb iOS 11.1.2-vel elégedetlen, még tud downgradelni.

A folyamat a következő:

  • Először is az iTunes legfrissebb verziójával kell rendelkezned.
  • Töltsd le a készülékednek megfelelő iOS 11.0.3 IPSW fájlt.
  • Kapcsold ki az “iPhone keresése” funkciót a Beállítások > Apple ID-re kattintva az iCloud > iPhone keresése menüben.
  • Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez és győződj meg róla, hogy az iTunes elindult. Tedd a készüléked DFU-módba.
    Az iPhone 7 előtti készülékek esetében egyszerre nyomd le a Be/Kikapcsoló- és a Home-gombokat és tartsd kb. 10 másodpercig, amíg el nem sötétül a képernyő és meg nem jelenik az Apple logó. Ekkor a Be/Kikapcsoló gombot engedd el, de a Home-gombot tartsd lenyomva. Ha jól csinálod, az iTunes feldob egy ablakot, hogy egy recovery módban lévő telefont talált, majd a kijelzőn megjelenik az iTunes logó és az USB csatlakozó.
    Az iPhone 7 modelleknél egyszerre nyomjuk le a Be/Kikapcsoló- és a lefele hangerő gombot szintén nagyjából 10 másodpercig, ezutá a Be/Kikapcsoló-gombot engedjük el, de a hangerőt-gombot tartsuk lenyomva.
    Az iPhone 8 és iPhone X modelleknél nyomjuk meg röviden a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentését, ezt követően tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, majd azt továbbra is nyomva tartva nyomjuk mellé a hangerő csökkentése gombot 5 másodpercig. Ezt követően engedjük el a bekapcsoló gombot, ám a hangerő csökkentése gombot továbbra is tartsuk lenyomva még 10 másodpercig.

  • Az iTunes-ban válasszuk ki a csatlakoztatott készüléket, majd Windows alatt a SHIFT, Mac esetén az Option (ALT) gombot nyomva tartva katt a Restore lehetőségre.

iOS 9 Cydia

  • Válaszd ki az előzőleg letöltött IPSW fájlt (2. pont) és hagyd az iTunes-t dolgozni. Ne húzd ki a készüléket a számítógépből, míg az iTunes sikeresen meg nem erősítette a helyreállítás folyamatát és a készülék újra nem indult.

Az iPhone 6s felhasználóknak kiemelt információ, hogy számukra az Apple még az iOS 10.3.3-mat is aláírja, így nekik lehetőségük van a teljes iOS 11-től megszabadulni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük