Az iPhone 6s tulajdonosok vissza tudnak térni iOS 10.3.3-ra!

Jó ideje nem írja már alá az Apple sem az iOS 10.3.3, sem az iOS 11 rendszereket, így sokan kénytelenek megbarátkozni az iOS 11 kifogásolható szoftverével, vagy annak valamely új változatával. Az iPhone 6s tulajdonosok számára azonban továbbra is nyitva áll a kapu az iOS 10.3.3-ra való visszatérésre.

Tesztelték is és az iOS 11.1.1 megjelenése után is lehetett iPhone 6s készülékeken iOS 10.3.3-ra downgradelni.

A visszaállítás iTunes-ból történik és fontos tudni, hogy ha visszalépünk az iOS 10.3.3 rendszerhez az iOS 11 vagy újabb rendszerről, akkor nem tudjuk visszaállítani majd azokat iCloud vagy iTunes biztonsági mentéseket, amelyeket az iOS 11 vagy újabb szoftver alatt készítettünk. Az iOS 10.3.3 alatti biztonsági mentések valamelyikét tudjuk feltenni, vagy beállíthatjuk a készülékünket teljesen újként is. A folyamat a következő:

  1. Először is az iTunes legfrissebb verziójával kell rendelkezned.
  2. Töltsd le a készülékednek megfelelő iOS 10.3.3 IPSW fájlt.
  3. Kapcsold ki az “iPhone keresése” funkciót a Beállítások > Apple ID-re kattintva az iCloud > iPhone keresése menüben.
  4. Csatlakoztasd a készüléked a számítógéphez és győződj meg róla, hogy az iTunes elindult. Tedd a készüléked DFU-módba: egyszerre nyomd le a Be/Kikapcsoló- és a Home-gombokat és tartsd kb. 10 másodpercig, amíg el nem sötétül a képernyő és meg nem jelenik az Apple logó. Ekkor a Be/Kikapcsoló gombot engedd el, de a Home-gombot tartsd lenyomva. Ha jól csinálod, az iTunes feldob egy ablakot, hogy egy recovery módban lévő telefont talált, majd a kijelzőn megjelenik az iTunes logó és az USB csatlakozó.
  5. Az iTunes-ban válasszuk ki a csatlakoztatott készüléket, majd Windows alatt a SHIFT, Mac esetén az Option (ALT) gombot nyomva tartva katt a Restore lehetőségre.
  6. Válaszd ki az előzőleg letöltött IPSW fájlt (2. pont) és hagyd az iTunes-t dolgozni.
  7. Ne húzd ki a készüléket a számítógépből, míg az iTunes sikeresen meg nem erősítette a helyreállítás folyamatát és a készülék újra nem indult.

Hogy a lehetőség pontosan miért adatott meg az iPhone 6s modellel rendelkezők számára és meddig áll fenn, nem tudni, így ha ilyen készüléked van és az iOS 11-el elégedetlen vagy, még most érdemes downgradelni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük