Bemutatkozott a watchOS 5 és a macOS Mojave is, utóbbi végre Dark Mode-ot kapott!

Fotó: Apple

A június 4-én startoló WWDC első napján lehullt a lepel az Apple szoftvereinek legújabb frissítéseiről. Az iOS 12 mellett bemutatkozott a watchOS 5 és a macOS Mojave is.

Az Apple Watch szoftvere kisebb frissítéseken esett át, az újítások főként a Health és a Fitness alkalmazásokat érintik. Például az ismerőseinkkel különféle kihívásokat állíthatunk egymás elé, de az óra már képes lesz a jógázás és a túrázás közben szerzett adatok elemzésére is.

Fotó: Apple

A Walkie-Talkie funkcióval az okosóráink segítségével képesek leszünk rövid hangüzeneteket küldözgetni egymásnak, ehhez Wi-Fi vagy mobilnet szükségeltetik.

Fotó: Apple

Természetesen az értesítések is frissülnek, sokkal interaktívabbak és kezelhetőbbek lesznek.

Ahogy pár napja megjósolták, az Apple számítógépes szoftverfrissítése valóban a Mojave elnevezéssel érkezett és figyelem: Dark Mode-ot kapott!

Fotó: Apple

A dekstop dinamikusabb elrendezése és megjelenése mindig az aktuális napszakhoz igazodik majd. Lehetőségünk lesz a fájlokat egymáshoz kapcsolni mappaszerű egységekben (stack) és a fotók megtekintése, kezelése is változik. A képernyőképek készítése után a képernyő jobb alsó sarkában megjelenik az elkészített kép, amelyen apróbb modosításokat hajthatunk végre (akár csak az iOS esetében).

Fotó: Apple

A Mac App Store is megújul, valamint az Apple a macOS Mojave esetében is kiemelt figyelmet fordít a biztonságra.

Az Apple bejelentése szerint az iOS 12, a macOS Mojave és a watchOS 5 újdonságai is idén ősszel érkeznek meg készülékeinkre szoftverfrissítés formájában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük