Íme az iOS 12!

Fotó: Elijah Nouvelage

A WWDC számos fontos pillanata közül a leginkább várt az iOS 12 bemutató, amely meg is történt. Ahogy előre beharangozták, az iOS 11 buktatóin okulva az iOS 12-ben elsősorban a stabilitásra fókuszáltak, például nagy terhelés alatt az új szoftverrel már gyorsan felpörgetik a processzort.

Természetesen néhány újdonsággal is készültek a felhasználók számára, lássuk őket:

A Fotók app kap egy kis frissítést, a keresés például sokkal jobb lesz, a megosztás pedig egyenesen szuper.

Fotó: Apple

Ha megosztod egy albumod egy barátoddal, az ő készüléke összeszedi az ő fotóit ugyanarról az eseményről, helyről és egy közös mappát alkot velük. Bővül a kínálat a For You füllel mindenféle személyre szabott finomsággal.


Bemutatkozott az ARKit 2, amely számtalan újdonsága közül az egyik a multiplayer AR appok lehetősége, tehát érkezik a többfelhasználós kiterjesztett valóság.

A Lego is elérhető lesz a kiterjesztett valóságban, amit szerintem a legtöbben már nagyon várnak.


Az AR kapcsán komoly fejlesztés az új fájl formátum, amely az USDZ nevet kapta. A több partnerrel  közösen fejlesztett formátumról egyelőre sokat nem árultak el, egyelőre annyit tudni, hogy könnyű lesz megosztani a háromdimenziós objektumokat és külön appal könnyen szerkeszthető a kiterjesztett valóság.

Frissült a News, nem csak okosabb, de mutatósabb is lett, ráadásul az új külsővel büszkélkedő Részvények alkalmazásba integrálták.

Siri esetében újdonság a Shortcuts, ahol egyéni kulcsmondatok megadásával bizonyos funkciók aktiválhatóak majd az alkalmazásokban.

A Telefonhasználati idő funkcióval végre valósan látjuk, mennyi időt töltöttünk egyes alkalmazások használatával, vagy netes böngészéssel. Segítségével a szülők is jobban nyomon követhetik gyermekeik tevékenységeinek mértékét.


A Ne zavarjanak funkció már automatikusan is kikapcsol, amint véget ért az esemény, ami miatt beállítottuk.

Az Animojik új karaktereket kaptak és már a nyelvünket is kidughatjuk. Forradalmi. A MeMojival létrehozhatjuk önmagunk digitális Animoji változatát. Na ez picit érdekesebb…

Vártuk és meg is érkezett a csoportos FaceTime beszélgetés. Egyetlen beszélgetés akár 32 személyt is elbír és integrálták az iMessage-be.

A teljesítmény az ígéretek szerint kétszer olyan gyors lesz, mint az iOS 11 esetében tapasztalhattuk. Az iOS 12 az összes, iOS 11 által is támogatott készüléken fog futni, ráadásul az Apple azt ígéri, hogy a régebbi készülékek felgyorsulnak, például az app megnyitás sebessége 40-50%-kal nőhet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük