A Facebook és a Google alkalmazottak bitcoinban kapják a fizetésüket

Fotó: Moondix

A kriptovaluták egyre több helyen ütik fel fejüket, nem csak online vásárlások során, hanem már szállodákban, éttermekben is elfogadják fizetőeszközként. Ha felmerülne benned, mikor jön el az az idő, amikor te is Bitcoin vagy más kriptovalutában kapod a fizetésed, a válaszunk: amennyiben a Facebook vagy a Google alkalmazásába állnál, már most.

A legnagyobb vállalatok közül jó páran már elkezdték a Bitwage elfogadását (kriptovalutával történő kifizetés) a bérszámfejtés kezelésére.  A Facebook, a Google, az Über, az Airbnb, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), de még az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete is ezzel a módszerrel egyszerűsítette le a világ minden táján dolgozó alkalmazottainak kifizetését.

“A bérezésnek gyorsnak, átláthatónak, zökkenőmentesnek és biztonságosnak kell lennie”- mondta Jonathan Chester a Biztwage alapítója és elnöke.

Ez a módszer az alkalmazottak számára is közkedvelt, ezáltal gyorsabban kapják meg bérüket és a vele járó minimális tranzakciós díj nem csökkenti bevételüket. Használatához igényelni kell egy számlaszámot a Bitwage-nél és azt benyújtani a munkaadó felé. A 2013-as bevezetés óta a Bitwage kibővítette szolgáltatásait az Európai Unióban és nagy mennyiségű helyi valutát is kínál.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük