Óvatosan az App Store előfizetésekkel! Csúnyán ráfázhattok!

Fotó: TechCrunch

Az előfizetéses alkalmazások az elmúlt években hihetetlenül népszerűek voltak az iOS rendszerén, 2017-ben az Apple 10,6 milliárd dollárt keresett csak az App Store-beli előfizetések eladásából, ez az elemzők szerint 2022-re 75,6 milliárd dollár lesz. Az összeg jelentős része a fejlesztőhöz vándorol, ezt a lehetőséget pedig sok csaló ki is használja.

A TechCrunch kutatást végzett a témában és kiderítette, hogyan viselkednek az “álcázó előfizetések” az App Store kínálatában. A jelentés részletesen feltárja az egyes fejlesztők által alkalmazott különböző technikákat az App Store felhasználók átverésére.

Lényegében arról van szó, hogy vannak olyan appok, amelyek ingyenes próbaidőszakot ígérnek, ám végül automatikusan átváltanak drága előfizetésre. Erre természetesen a felhasználó maga ad engedélyt, de csak azért, mert ezt az engedélyeztetési folyamatot úgy építették fel, hogy a felhasználók nagy részét sikeresen át tudják verni.

Fotó: TechCrunch

A leggyakoribb ilyen alkalmazások általában bizonyos segédprogramok és az App Store legnépszerűbb alkalmazásai között vannak. Az egyik ilyen a “Scanner App”, amely a SensorTower adatai szerint évente körülbelül 14,3 millió dollárt keres az App Store előfizetési bevételéből. A Weather Alarms is rengeteg pénzt húzott le a figyelmetlen felhasználókról, ez az App Store-ból a napokban eltávolításra került.

A Weather Atlas és a Launch Center Pro fejlesztője, David Barnard szerint hihetetlenül frusztráló, hogy milyen keveset tesz az Apple a csalások megakadályozására.

A Techcrunch szerint nemsokára tömeges panaszok áradatára számíthat az Apple, hacsak nem ellenőrzi még szigorúbban az App Store-ba került appokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük